ACA STOJANOVIĆ OTKRIO PRIČU IZA LEGENDARNOG URLIKA: Objavio ju je uz fotku s fudbalerom zbog koga je prešao na RTS!
Aca Stojanović je ispričao priču koja stoji iza legendarnog urlika, Foto: Printscreen

Setio se svih detalja

ACA STOJANOVIĆ OTKRIO PRIČU IZA LEGENDARNOG URLIKA: Objavio ju je uz fotku s fudbalerom zbog koga je prešao na RTS!

Jedan od najpoznatijih sportskih komentatora se posle skoro 14 godina otvorio o tom momentu

Objavljeno:

Aca Stojanović, jedan od najboljih i verovatno najpoznatiji sportski komentator u Srbiji u poslednje dve decenije, podelio je sa svojim pratiocima fotografiju sa Žoaom Mutinjom, fudbalerom koji je na neki način uticao i na sam njegov život.

Stojanovića ljubitelji sporta poznaju po brojnim prenosima i zanimljivim situacijama i izjavama koje je imao tokom njih, ponekad i lapsusima.

Osim po "čuvenim uvodima" u utakmice, komentator RTS-a je poznat i po svojim reakcijama tokom prenosa, a jedan od onih koji se i dan-danas vrlo rado gledaju na internetu i prepričavaju je sa Evropsko prvenstva za mlade fudbalere 2006. godine na kome je učestvovala Srbija i Crna Gora.

Upravo se tog prenosa prisetio i sam Stojanović baš podelivši fotografiju sa Žoaom Mutinjom, čovekom koji je između ostalog uticao da nakon tih prenosa Stojanović pređe sa "B92" na RTS.

- Ovo je foto sa Žoaom Mutinjom, fudbalerom koji je značajno uticao na moj život, a da to ni ne zna. Na Evropskom prvenstvu za mlade u Portugaliji 2006. komentarisao sam utakmice Srbije i Crne Gore. Strašna grupa. Domaćini sa Kvarežmom, Almeidom, Nanijem... Nemci sa Kislingom, Gonzalom Kastrom... Francuzi sa Flaminijem, Sanjom, Tulalanom...

- U poslednjem kolu bila nam je potrebna pobeda ili remi sa Francuzima. Za nas tada Krasić, Ivanović, Rnić, Tošić, Vučinić, Burzanović, Boško Janković, Basta, Biševac, branio Stojković... Francuzi nas oduče od fudbala. Laganih 2:0.

- U isto vreme igraju Nemci i Portugalija. Nemcima dovoljan bod, Portugalija mora da dobije sa dva gola. Povredi se Nemački golman Rensing. Ide slika sa naše utakmice a na monitoru na mojoj poziciji prebacim na video sa onog drugog meča . I počinjem da prenosim tu utakmicu jer ovi naši ne mogu ni do lopte da dođu a kamoli do gola. Radijski komentarišem. Završimo mi, Francuzi otišli ljudi, logično u svlačionicu a nekoliko naših ostalo da čeka kraj drugog meča. Tamo - produžetak 7 min! Nema golova.

- Jedini rezultat kojim mi prolazimo dalje je 1:0 za Portugaliju. Bilo koji drugi, bilo koji... ispadamo. A tu haos. Nemci se brane kao opsednuti. Portugalci nervozni, sve rade da daju gol. Nemci u kontru, šansa ne može bolja. Promaše. Sve to pričam gledaocima kod nas dok i dalje primaju video signal sa naše utakmice koja je već odavno završena. Pust stadion. Samo par naših igrača gleda ka tribini gde sam sa nekoliko pratećih članova ekipe, redari koji čiste, tu Ljubinko Drulović baca pogled na ekran dok se svi polako pozdravljaju. Iz režije u Beogradu mi govore: "Skrati! Završavaj! Počinje Utisak nedelje" .

- Kreće Portugalija u napad. Lopta dolazi do Mutinja. On se okrene sa nekih 20 - 25 metara... opali po njoj... dugo leti.. pljas, ulazi u gol! Derem se koliko mogu: "Mutinjooo... goool... Portugal vodi... Portugal vodi...!" Više mi je stalo da me čuju igrači na terenu, nego što probijam zvučnike na TV. Nemci na kolenima, samo što su krenuli sa centra sudija svira kraj. Obe ekipe se hvataju za glavu mi prolazimo u polufinale. Posle sam čuo da je to bilo presudno da me zovu da sa B92 pređem na RTS - opisao je Aca Stojanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.