Superliga je gotova: Ko ide u Evropu, ko se oprašta od elite, a ko stiže u nju? (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

JEDNI SLAVE, DRUGI TUGUJU

Superliga je gotova: Ko ide u Evropu, ko se oprašta od elite, a ko stiže u nju? (FOTO)

Neke stvari su odavno poznate, ali je i u poslednjem kolu Superlige došlo do promene određenih stvari
Objavljeno: 22:18h
Andrija Bulatović

Subota je dan kada su odigrane sve utakmice poslednjeg kola Superlige, i plej-ofa i plej-auta. Crvena zvezda je pobedom nad Radničkim iz Niša potvrdila 27. šampionsku titulu, ali time i oduzela šanse gostujućoj ekipi da se nađe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

foto: Fonet
Tako će ekipa sa juga Srbije morati da se zadovolji petim mestom, svega jednim bodom manje od Vojvodine koja je i pored poraza od Partizana našla svoje mesto u drugom najelitnijem takmičenju Evrope. Crno-beli su savladali "lale" sa 3:1, a uz pobedu Sevilje nad Liverpulom u finalu Lige Evrope, svoj pohod na Starom kontinentu započeće od druge runde kvalifikacija.
foto: Saša Pavlić Koky
Iznenađenje sezone, ekipa Čukaričkog sa treće pozicije ide u prvo kolo, kao i tim Nenada Lalatovića. Što se tiče novih učesnika Superlige, vraća se Napredak iz Kruševca, a sa njim stiže i Bačka. Dva tima su završila takmičenje u Prvoj ligi Srbije sa 65, odnosno 53 boda, ostavivši iza sebe sve ostale sa ogromnom razlikom.
foto: Saša Pavlić Koky
Ono što je rastužilo ljubitelje našeg fudbala jeste činjenica da će OFK Beograd od naredne sezone igrati u nižem rangu, kao i Jagodina. "Romantičari" su imali katastrofalnu sezonu u kojoj su poraženi čak 23 puta i sa svega 18 bodova ispadaju u drugu ligu. "Ćurani" su osvojili tri boda manje sa četiri neuspeha manje.
foto: Beta
Novi Pazar kao 14. na tabeli igraće u doigravanju za opstanak u Superligi, a još uvek nije poznato ko će iz druge igrati sa njima. Za sada se tu bore ČSK Čelarevo, Sinđelić, Kolubara i Bežanija, ali najveće šanse imaju trenutno četvrti i peti na tabeli. Na kraju Superlige, tabela izgleda ovako:

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.