TELEVISA PRESENTA: Latino sapunica za infarkt sa Gabigolom u glavnoj ulozi - Flamengo je šampion!
Flamengo je pobednik Kopa Libertadores, Foto: AP

kopa libertadores, finale

TELEVISA PRESENTA: Latino sapunica za infarkt sa Gabigolom u glavnoj ulozi - Flamengo je šampion!

Pogodak za trijumf pao je u drugom minutu sudijske nadoknade za pravi trans Flamengovih navijača na stadionu u Limi, ali i u čitavom Brazilu

Objavljeno:

Veče južnoameričke magije je završeno, a u Hičkokovskoj završnici trofej je pripao fudbalerima Flamenga koji su u poslednjih tri minuta preokrenuli protiv River Plate i napravili senzaciju u glavnom gradu Perua i slavili sa 2:1 (0:1).

Od prvog, pa do 89. minuta, River je bio bolji od dva tima, ali po ko zna koji put se pokazalo da pobedu ne nosi onaj ko je bolji.

Vodeći gol za Argentince delo je Borea na asitenciju Injasia Fernandeza u 14. minutu, ali taj gol ide posebno na dušu defanzivaca Flamenga, koji su se doslovno sudarili i promašili loptu ostavivši Borea usamljenog na penalu, odakle je napadač Rivera bio nepogrešiv.

Očekivalo se da će na poluvremenu Žesus malo da probudi svoje igrače svojim poznatim motivacionim govorom, ali i u drugom delu igre Argentinci su bili daleko bolji rival.

1 / 11 Foto: AP

Međutim, ni to im nije bilo dovoljno da odbrane titulu šampiona Južne Amerike, jer je Flamengo iako u potpunom nokdaunu do 89. minuta, golovima Gabrijela Barbose u dramatičnoj završnici uspeo da potpuno preokrene utakmicu.

Pogodak za trijumf pao je u drugom minutu sudijske nadoknade za pravi trans Flamengovih navijača na stadionu u Limi, ali i u čitavom Brazilu.

Nije više bilo vremena za momke Marsela Gsaljarda, koji su tako u suzama napustili glavni grad Perua.

Interesantno, ovom pobedom Žorže Žesus je posle dva poraza u finalima Lige Evrope kao trener Benfike, sada probio prokletstvo u velikim finalima, postavši pravi fenomen jer je postao tek drugi Evropljanin, prvi posle Mirka Jozića i Kolo Kola pre skoro 30 godina kome je ovako nešto pošlo za rukom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.