SALCBURG KONAČNO DIREKTNO U LIGI ŠAMPIONA: Ili možda ipak nije?! Da li je Red Bul stvarno toliko proklet?!
Foto: EPA

Zanimljiva situacija

SALCBURG KONAČNO DIREKTNO U LIGI ŠAMPIONA: Ili možda ipak nije?! Da li je Red Bul stvarno toliko proklet?!

Titula šampiona Austrije im je donela direktan plasman, ali im on zavisi od toga ko će osvojiti Ligu šampiona

Objavljeno: 13:34h

Red Bul Salcburg postao je, pobedom nad bečkom Austrijom, po šesti put zaredom prvak Austrije u fudbalu. Nakon pobede u Beču od 2:1 (0:0) Salcburžani su, tri kola pre kraja sezone, uspeli da obezbede titulu prvaka. Red Bul ima devet boda prednosti nad drugoplasiranim LASK-om iz Linca. Salcburg je time, pošto je prethodno osvojio I Kup, odneo duplu krunu u ovoj sezoni. Inače ovo je već 10. titula prvaka Austrije za Red Bul Salcburg od kada je tim preuzeo sponzor Didi Matešic i kompanija Red Bul. Kako je najavljeno od iduće godine klub će nastupati sa novim logom, u kojem će se naći jedna zvezda prvaka.

A uz titulu, Salcburg je obezbedio i direktno učešće u Ligi šampiona sledeće godine, čime je ostvaren dugogodišnji san, pošto su svih prethodnih godina bez obzira na ogromna ulaganja uvek bili zaustavljani u kvalifikacijama.

Međutim, ove godine zahvaljujući nacionalnom koeficijentu Austrija je dobila jedno direktno mesto u Ligi šampiona, namenjeno prvaku države.

Ali ipak može da se dogodi da ostanu bez njega. To je u slučaju da Ajaks ili Totenhem osvoje Ligu šampiona, a da se kroz domaća prvenstva ne kvalifikuju za Ligu šampiona.

U tom slučaju bi jedan od ta dva tima kao prvak Lige šampiona imao obezbeđeno mesto i sledeće sezone, a Red Bul bi na kraju ipak morao u plej-of kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona.

Salcburg je prošle godine u plej-ofu bio zaustavljen od Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.