ČAST ZA SRPSKE FUDBALERE: Nemanja Vidić i Branislav Ivanović u eliti Premijer lige!
Vidić i Ivanović su u odabranom društvu Premijer lige, Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

ZASLUŽENO

ČAST ZA SRPSKE FUDBALERE: Nemanja Vidić i Branislav Ivanović u eliti Premijer lige!

Mesto u odabranom društvu našli su i srpski fudbaleri

Objavljeno:

Britanski list "Independent" napravio je izbor 100 najboljih fudbalera u istoriji Premijer lige.

Mesto u odabranom društvu našli su i srpski fudbaleri Nemanja Vidić koji je zauzeo 19. i Branislav Ivanović kome je pripala 80. pozicija.

- Malo se mučio neposredno posle dolaska iz Spartaka, a onda je nastao najbolji štoperski par u istoriji Premijer lige, koji je Vidić činio sa Rio Ferdinandom. Zastrašujuće jak, dao je niz važnih golova zaMančester junajted - stoji u objašnjenju Vidićevog 19. mesta.

Bez pohvala nije ostao ni Ivanović koji je igrao u Čelsiju.

- Možda i najbolji desni bek u istoriji lige. Dao je čak 34 gola i imao isto toliko asistencija. Ivanović je bio sve što možete da tražite od beka, a i mnogo više od toga - pisalo je o doskorašnjem kapitenu reprezentacije Srbije.

Sa balkanskih prostora još dva fudbalera su našla mesto u TOP 100 ovog lista. Na 57. poziciji je Luka Modrić, a na 89. Edin Džeko.

Za najboljeg fudbalera Premijer lige, koja se igra od sezone 1992/93, izabran je Francuz Tijeri Anri, nekadašnji vođa Arsenala, a u prvih deset su još Kristijano Ronaldo, Rajan Gigs, Roj Kin, Frenk Lampard, Vejn Runi, Alan Širer, Džon Teri, Patrik Vijera i Serhio Aguero.

Međutim, na listi se ne nalazi Stiven Džerard možda zbog toga što Liverpul nikada nije bio šampion od osnivanja Premijer lige.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.