IZNENADIĆETE SE: Ko ima veći novčanik, a ko više vredi? Duško Tošić ili Ognjen Vranješ?
Tošić, Karleuša i Vranješ, Foto: Profimedia/Sonja Spasić/Dado Đilas

NIJE JK MUTAVA...

IZNENADIĆETE SE: Ko ima veći novčanik, a ko više vredi? Duško Tošić ili Ognjen Vranješ?

Pre nego što počnemo da se bavimo ovom temom, važno je napomenuti da je momak iz Banjaluke mlađi od Duška četiri godine

Objavljeno:

Duško Tošić i Ognjen Vranješ - dva momka koja izgleda da vole iste stvari... Obojica su igrala u Crvenoj zvezdi, a kako se ovih dana navodi po svim živim medijima, obojica vole Jelenu Karleušu, suprugu bivšeg reprezentativca Srbije i nekadašnjeg fudbalera Verdera, Bešiktaša...

Nećemo više da pominjemo šta se tačno izdešavalo prethodnih dana, to je najbolje da pročitate OVDE, OVDE i OVDE, ali ovde ćemo se baviti čisto sportskim delom priče - tačnije sportsko-ekonomskim.

Duško Tošić
Duško Tošić foto: Dado Đilas

Koliko vredi Duško Tošić na tržištu, a koliko Ognjen Vranješ? Upitali smo popularni sajt Transfermarkt i došli do iznenađujućih saznanja.

Trenutna vrednost starijeg od njih dvojice, Duška, iznosi 1.200.000 evra, dok Vranješ vredi 1.500.000. Naravno, to je samo nominalna vrednost, pošto je Tošić iz Bešiktaša u Gvangžu prešao za 4.500.000, dok je Vranješa Anderleht AEK-u platio 3.200.000.

Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ foto: Printscreen

Kada je plata u pitanju, odnosno debljina novčanika, stvari su malo drugačije. Vranješ u Briselu prima 800.000 evra godišnje, dok Duško zarađuje tačno 5.8 miliona evra po sezoni, tako da je njegov novčanik deblji čak sedam puta.

Ono što nas je poprilično iznenadilo je vrednost na tržištu, pošto je Tošić ipak daleko ozbiljniji fudbaler, sa boljim CV-em. Izgleda da godine čine svoje, mada mogao bi on još par sezona da odigra na vrhunskom nivou.

Što ne znamo možemo li da tvrdimo za nestašnog ali i nestalnog Vranješa...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.