MAKEDONCI MU DIGLI SPOMENIK: Zbog njega je i Milko Đurovski pevao 'Marakano, moja rano', takva je legenda bio Šeki!
Dragoslav Šekularac na proslavi u rodnom Štipu, Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

Tako je pevao Šeki

MAKEDONCI MU DIGLI SPOMENIK: Zbog njega je i Milko Đurovski pevao 'Marakano, moja rano', takva je legenda bio Šeki!

Njegovo fudbalsko umeće je bilo nestvarno, njemu su se divili od Australije do Kolumbije, najveći igrači u istoriji su ga poštovali i učili od njega. Toliko je veliki igrač bio

Objavljeno:

Fudbalska Srbija tuguje, jer je ostala bez svoje legende! Dragoslav Šekularac nas je napustio u 82. godini života.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, virtuoz sa zelenog terena, najbolji dribler koga smo ikada imali, sve je to bio popularni Šeki.

Njegovo fudbalsko umeće je bilo nestvarno, njemu su se divili od Australije do Kolumbije, najveći igrači u istoriji su ga poštovali i učili od njega. Toliko je veliki igrač bio.

Spomenik Dragoslavu Šekularcu u Štipu
Spomenik Dragoslavu Šekularcu u Štipu foto: FK Crvena zvezda

Šekularac je rođen 1937. godine u Štipu, gradu u kome je nekoliko godina pre svoje smrti dobio i zasluženi spomenik.

Bilo je to 3. juna 2017. godine kada su se okupile sve same legende kluba u čast jednog od najboljih. Prisutni su bili Jovan Aćimović, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Dragi Kanatlarovski, Boško i Milko Đurovski, Ilija Najdoski, Trifun Mihajlović, Mitko Stojkovski, Kiril Dojčinovski...

- Nisam veliki govornik jer su mi pametnije bile noge. Moram da se zahvalim gradonačelniku Štipa, kao i svim Štipljanima jer su dozvolili da mi se napravi spomenik. Hvala i Žarku Kaluđeroviću kao i Zvezdinim veteranima koji su došli da mi uveličaju ovu proslavu - rekao je tada Šekularac.

Najemotivniji trenutak bio je na proslavi kasnije kada se zapevala pesma "Marakano, moja rano", a koju je zapevao i Milko Đurovski, koga mnogi navijači Zvezde smatraju izdajnikom jer je prešao direktno u Partizan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.