KOLIKO RECKO ZARAĐUJE U DINAMU KAO PREDSEDNIK I TRENER? Mesečno se sakupi milionska svota?!
Dragan Antić Recko, Foto: Printscreen Youtube

O čemu se radi?

KOLIKO RECKO ZARAĐUJE U DINAMU KAO PREDSEDNIK I TRENER? Mesečno se sakupi milionska svota?!

On i njegovi uzimaju najmanje 10.000 evra mesečno iz kluba, ispričao je medijima navodni poznavalac situacije u Dinamu

Objavljeno: 19:20h

Dragan Antić Recko, koji obavlja funkciju trenera i predsednika Dinama iz Vranja, našao se u žiži javnosti, ali sada zbog svojih primanja u tom klubu, kao i time što njegovi sinovi su takođe tu zaposleni.

Gradsko veće Vranja je krajem jula odredilo sumu od 36 miliona dinara za poslovanje FK Dinamo.

Time je poništeno rešenje Komisije za izbor projekata u vranjskom sportu iz aprila kome klubu nije dodeljen nijedan dinar za finansiranje. Novo rešenje potpisao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić, piše portal infovranjske.rs.

Naizgled sasvim obična priča. Međutim, Komisija zadužena za dodelu para sportistima se ranije klela da neće dati pare Dinamu dok ne dobije izveštaje o radu kluba za prethodnu godinu. Nije poznato da li su izveštaji stigli i šta je razlog za ovakvu odluku.

- Dinamo je ostvario rezultate i ušao u viši rang takmičenja, samim tim su se povećali troškovi realizacije programa, pa je ovaj klub Komisiji za vrednovanje projekata podneo zahtev za izmenu godišnjeg programa i povećanje iznosa sredstava. Komisija je izvršila stručni pregled i ocenu programa - navodi se u rešenju Gradskog veća sa potpisom zamenika gradonačelnika Vranja, dodaje infovranjske.rs.

Prema izvorima bliskim klubu veći deo novca odlazi na platu trenera i predsednika kluba Dragana Antića Recka.

- On prima mesečno najmanje pola miliona dinara, a njegovi sinovi, koji rade ili igraju u klubu, još po 100 do 200.000 dinara. Uz to, tu je i nekakav savetnik predsednika, i on prima oko 100.000 dinara, pa uopšte nije čudno da Recko i njegovi inkasiraju najmanje 10.000 evra mesečno od rada u klubu. Na taj način, i ja bih mnogo voleo Dinamo - navodi poznavalac situacije za infovranjske.rs.

Postavlja se pitanje da li Grad Vranje dobija izveštaje koji pokazuju troškove. Isti izvor podsetio je i na tekst novina "Vranjskih" iz 2006. godine u kome se navodi da je sadašnji predsednik i trener Dinama osumnjičen da je lažirao fudbalske utakmice u nemačkoj regionalnoj i Drugoj ligi. Prema jednima, Dragan Antić Recko je oslobođen optužbi, a drugi tvrde da je osuđen na četiri godine zatvora uslovno u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Info Vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.