PARTIZAN U ČETVRTFINALU KUPA: Zakarić kaznio Zemunce za propuštene zicere i rešio meč!
Fudbaleri Partizana su se plasirali u četvrtfinale Kupa, Foto: Starsport©

Kup Srbije u fudbalu

PARTIZAN U ČETVRTFINALU KUPA: Zakarić kaznio Zemunce za propuštene zicere i rešio meč!

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 16:11h

Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije i nastaviće sa odbranom trofeja u ovom takmičenju.

Crno-beli su slavili u Zemunu 2:0 golovima Svetozara Markovića i Gorana Zakarića.

Solidno su odigrali izabranici Zorana Bate Mirkovića u duelu u Gornjoj Varoši, daleko bolje nego prethodnog vikenda protiv Spartaka, ali opet su viđene neke greške u odbrani koje su mogle da ugroze rezultat.

Goran Zakarić je golom overio plasman Partizana
Goran Zakarić je golom overio plasman Partizana foto: Starsport©

U prvom poluvremenu vrlo dobra igra igača u belim dresovima sa velikim posedom i inicijativom, dok je Zemun pokušavao sa visoko postavljenom odbranom da poremeti te planove.

Ipak, golova nije bilo tokom prvi 45 minuta iako su šanse imali pre svih Urošević i Nikolić.

Svetozar Marković je postigao vodeći gol za crno-bele
Svetozar Marković je postigao vodeći gol za crno-bele foto: Starsport©

No, odmah na startu drugog dela Marković je zatresao mrežu posle dobro uigrane akcije nakon slobodnog udarca.

Tek u poslednjih 25 minuta Zemun je krenuo mnogo ofanzivnije i to mu se umalo isplatilo, a najbolja šansa je bila kada su pogodili prečku.

Tačku je stavio Zakarić golom u 89. minutu čime je overio plasman u četvrtfinale.

ZEMUN - PARTIZAN 0:2 (Marković 50, Zakarić 89)

Zemun: Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić - Tošeski (od 56. Savić), Luković - Kukuličić (od 70. Somaeb), Vukadinović, Stojković (od 83. Romanovski) - Mrkaić.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Zakarić, Janković (od 90. N.G. Miletić), Pantić (od 76. Smiljanić) – Nikolić, Rikardo (od 90. Đerlek).

1 / 6 Foto: Starsport©

90. minut - Završena je utakmica pobedom Partizana 2:0.

89. minut - GOOOL! I kao što to obično biva, kazna je stigla na drugoj strani. Lopta je došla do Zakarića, on je šutirao i pogodio mrežu za 2:0 i rešio dilemu oko pobednika.

86. minut - Vladimir Stojković sada spašava Partizan. Protegao se koliko je dug posle sjajnog udarca Savića i sprečio da lopta uđe u gol.

80. minut - Nova opasna situacija pred golom crno-belih. Pravi karambol je izbio, nekoliko igrača Zemuna je šutiralo u šesnaestercu, ali su svaki udarac izblokirali defanzivci Partizana.

72. minut - Auuuu, kakav zicer za Zemun. Šut iz daljine, Stojković je slabo reagovao i samo odbio loptu na koju je naleteo napadač Zemuna i podbo loptu preko Stojkovića, ali je ona pogodila prečku.

Zemunci su imali dobre šanse
Zemunci su imali dobre šanse foto: Starsport©

63. minut - Odlična akcija Partizana koju odličnim udarcem završava Pantić, ali je Milošević odbranio udarac i izbio loptu u korner.

51. minut - GOOOL! Konačno su uspeli crno-beli da zatresu mrežu Zemuna. Uigrana akcija posle slobodnog udarca, Pantić za Jankovića, lopta ubačena na peterac na prvu stativu na kojoj je spreman bio Svetozar Marković koji je zakucao loptu u mrežu.

1 / 4 Foto: Starsport©

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome su mreže na obe strane mirovale. Odličnu šansu je propustio Nikolić u samom finišu posle jedne kontre, ali je opet golman Milošević na visini zadatka

Nemanja Nikolić u šansi pred golom Zemuna
Nemanja Nikolić u šansi pred golom Zemuna foto: Starsport©

34. minut - I evo nove odlične šanse za Partizan, ubacio se u kazneni prostor Urošević, iza leđa odbrane, dobio je loptu, ali sjajna reakcija golmana Zemuna.

33. minut - Odlično se drže igrači Zemuna na terenu. Ne deluje povučeno ispred svog gola, već kad god mogu da oduzmu loptu oko sredine terena pokušavaju da izvedu brže napade.

1 / 5 Foto: Starsport©

10. minut - Nova šansa za crno-bele! Šutirao je Nemanja R. Miletić posle kornera, golman Milošević je već bio savladan, ali je Toševski izbacio loptu sa gol linije.

2. minut - Prva opasna situacija pred golom Zemuna, ali su šuteve Rikarda i Miletića izblokirali igrači domaće ekipe.

1 / 4 Foto: Starsport©

13.50 - Poznati su i sastavi dve ekipe za ovaj meč.

Zemun: Milošević, Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić, Tošeski, Luković, Kukuličić, Vukadinović, Stojković, Mrkaić.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Zakarić, Janković, Pantić, Nikolić, Rikardo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.