HIMENEZ HEROJ URUGVAJA: Gol u 90. minutu presudio Egipćanima! Golman El Šenavi skidao nemoguće Suarezu i Kavaniju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Mundijal 2018. godine, grupa A

HIMENEZ HEROJ URUGVAJA: Gol u 90. minutu presudio Egipćanima! Golman El Šenavi skidao nemoguće Suarezu i Kavaniju! (FOTO) (VIDEO)

Južnoamerička selekcija je stigla do tri boda protiv Egipta u drugom meču grupe A na Mundijalu

Objavljeno: 16:11h

Upornost, agresivnost i veća želja bivaju uvek nagrađeni u sportu, a tako je sada bilo i na utakmici između Urugvaja i Egipta, na kojoj su Južnoamerikanci stigli do trijumfa u 90. minutu.

Hoze Himenez doneo je pobedu svojoj reprezentaciji u prvom meču na Svetskom prvenstvu 1:0, protiv neugodne selekcije Egipta, koja je igrala bez svog najboljeg igrača Mohameda Salaha.

Najvažnije je pobediti u prvom susretu na bilo kom takmičenju i sa tom željom su ušli u ovaj meč Suarez, Kavani i drugovi, iako su to tek pokazali u drugom poluvremenu.

Prvih 45 minuta su bili za zaborav kod obe ekipe, jer osim sjajne prilike posle kornera koju je imao Suarez, ali je tukao pored gola, ništa značajnije se nije dogodilo.

Čak moglo bi se reći da je Egipat bio konkretniji kada pređe na protivničku polovinu terena, međutim, ni jedni, ni drugi nisu mogli da izvedu nijednu organizovanu napadačku akciju.

Drugi deo meča je otvorio Suarez neverovnim promašajem, mada je bolje reći da je to više zasluga egipatskog golmana El Šenavija koji je fantastično odbranio njegov udarac u duelu 1 na 1.

Potom se do završnice čekalo na novu akciju, jer kako je vreme odmicalo "nebo-plavi" su pojačavali pritisak a selektor Tabarez je naredio potpunu ofanzivu.

Opet je Suarez bio oči u oči sa El Šenavijem i opet je bio neuspešan, pa El Šenavi brani Kavanijev udarac sa ivice šesnaesterca, i onda na kraju "El matador" pogađa stativu iz slobodnog udarca.

I taman kada su urugvajski navijači pomislili da ih je sreća napustila, a Egipćani pomislili da će u svom prvom meču na Mundijalima posle više od tri decenije izvući remi dogodio se korner, baš minut posle pogođene stative.

Hoze Himenez postiže gol za pobedu Urugvaja nad Egiptom
Hoze Himenez postiže gol za pobedu Urugvaja nad Egiptom foto: Reuters

Sančez je centrirao, a Himenez najviši bio u skoku i pogodio mrežu za opšti delirijum i među svojim igračima i navijačima svog tima. Igrao se 90. minut.

Urugvajci sada imaju po 3 boda kao i Rusi uz slabiju gol razliku.

EGIPAT - URUGVAJ 0:1

(Himenez 90)

Egipat: El Šenavi, Fathi, Al Gabr, Hegazi, Abdel Šafi, Hamed, Elneni, Varda, Trezege, Said, Mohsen.

Urugvaj: Muslera, Varela, Godin, Himenez, Kaseres, Nandes, Vesino, Bentankur, De Arasketa, Kavani, Suarez.

BONUS VIDEO: TADIĆ I TOŠIĆ KAO DECA: Evo kako dvojac Orlova provodi slobodno vreme

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.