BILO JE JALOVO, A ONDA 2 KOMADA ZA 2 MINUTA: Akcija dva štopera Partizana presudila Javoru! (VIDEO)
Detalj sa meča Partizan - Javor u Superligi Srbije, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Kup Srbije u fudbalu, 1/4 finale

BILO JE JALOVO, A ONDA 2 KOMADA ZA 2 MINUTA: Akcija dva štopera Partizana presudila Javoru! (VIDEO)

Sva dešavanja na meču u Ivanjici ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 14:55h

Partizan je uradio ono što se od njega očekivalo. Posao u Ivanjici je odrađen, pobeda 2:0 protiv Javora i plasman u polufinale Kupa Srbije, i to je ono što je za njih i navijače sigurno najvažnije u ovom trenutku.

Ipak, crno-beli su do prolaska u narednu rundu takmičenja došli uz izuzetno mnogo poteškoća i muke, ali su onda uspeli za dva minuta da slome čvrste Ivanjičane, golovima Ožegovića i Nemanje R. Miletića.

Prvo poluvreme je svakako bilo za zaborav, u slučaju obe ekipe, domaćin bezvoljan da napadne, a crno-beli su imali jalovu kontrolu lopte i opsedali bez uspeha oko šesnaesterca Đogatovića.

Nijedna ozbiljna prilika nije stvorena, jedino su zapretili udarcem sa distance Svetozara Markovića i to je bilo to.

U drugom delu meča bilo je jasno da su krenuli nešto agresivnije, iako su se ponovo mučili, sve do šanse koju je propustio Tavamba kada je Karišik sa gol-linije izbacio loptu.

Međutim, to kao da je najavilo šta će se dogoditi vrlo brzo, najpre Ožegović uspeva nekako nda ugura loptu u gol koju mu je spustio glavom Tavamba, a onda odlična akcija u izvedbi štopera Miletića i Markovića, te prvopomenuti postiže gol kojim je već u tom trenutku presudio domaćinu.

Ivanjičani su se tek tada otvorili i stvorili dve šanse, prvo je Stojković ukrotio šut Mrkaića, a potom je Dolmagić pogodi prečku i to je bilo sve.

JAVOR - PARTIZAN 0:2

(Ožegović 65, Nemanja R. Miletić 67)

Javor: Đogatović, Karišik, Dolmagić, Đerić (od 76. Marković), Kornelijus (od 55. Maričić), Crnomarković, Mrkaić, Amanović, Panić, Krnić (od 60. Petković), Kolaković.

Partizan: Stojković, Vulićević (od 54. Urošević), Nemanja R. Miletić, Marković, Nemanja G. Miletić, Pantić, Zdjelar, Đerlek (od 46. Ilić), Janković (od 70. Ivanović), Ožegović, Tavamba.

Sva dešavanja na meču u Ivanjici ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

TOK MEČA

93. minut - Kraj meča u Ivanjici! Partizan je u polufinalu Kupa Srbije.

86. minut - Odlična prilika za Tavambu, ali njego šut brani Đogatović.

77. minut - Prečka je sada spasila Vladimira Stojkovića i Partizan posle šuta igrača Javora. Mnogo bolji fudbal gledamo u ovom delu meča.

72. minut - I sada prva velika šansa za Javor. Mrkaić je dobio idealnu loptu od Maričića, imao ispred sebe samo Stojkovića, ali golman crno-belih sjajno otklanja prvu opasnost na celom meču pred svojim golom.

67. minut - GOOOL! I sada fantastična akcija crno-belih i to u režiji dvojice štopera. Nemanja R. Miletić je odložio loptu na stranu Svetozaru Markoviću, a ovaj mu uzvratio sjajnim centaršutem koji je igrač koji je počeo akciju iskoristio poslavši loptu u mrežu sjajnim udarcem glavom.

65. minut - GOOOL! Konačno su igrači Partizana zatresli mrežu! Ognjen Ožegović je uspeo praktično da ugura loptu u gol Javora.

51. minut - Velika šansa za Tavambu, najbolja u dosadašnjem toku meča. Pantić ga je sjajno uposlio, nešto slabiji prijem, ali je uspeo da je šutne pored golmana Đogatovića, međutim, Karišik je izbacio sa gol-linije.

48. minut - Pao je Tavamba u šesnaestercu Javora i tražio jedanaesterac posle duela sa Kornelijusom, ali je sudija odmahnuo rukom.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome jesu gosti iz Beograda imali inicijativu, ali nisu ugrozili defanzivno orijentisanog domaćina.

40. minut - Gužva ispred gola Javora, lopta je došla do Tavambe ali je on loše zahvatio loptu, pogodila je usput Karišika i bila lak plen za golmana domaćih.

37. minut - I evo konačno nekog lepog poteza, a delo je mladog Svetozara Markovića koji je pokušao da iznenadi Đogatovića udarcem sa tridesetak metara, a golman Javora je ostao ukopan posmatrajući kako lopta, na njegovu sreću, prolazi pored stative.

34. minut - Nema baš nikakvih uzbuđenja na meču, mnogo prekida, faulova, ali od dobrih akcija i potencijalnih prilika za gol i dalje ništa.

25. minut - Prva velika prilika na meču posle kornera crno-belih. Tavamba nije lepo zahvatio loptu glavom pala je pred gol Javora, tu je bio mladi Marković koji je pokušao da je ćušne u gol, ali je Đogatović uspeo da je uhvati na gol-liniji.

12. minut - Bez ozbiljnijih šansi pred oba gola. Partizan polako u ovim trenucima preuzima kontrolu lopte.

1. minut - Počeo je susret u Ivanjici.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.