I FIFA REAGOVALA! Može li ovo da spasi grčki fudbal kataklizme?
FIFA, Foto: AP

teško...

I FIFA REAGOVALA! Može li ovo da spasi grčki fudbal kataklizme?


Savidis se izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu"

Objavljeno:

Svetska fudbalska federacija (FIFA) poslaće delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi u toj zemlji, dan nakon što je suspendovana Superliga. - FIFA zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu - naveo je direktor FIFA Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je juče naredila suspenziju lige nakon što je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta. FIFA je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovođenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz mađunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK-a iz Evropske asocijacije klubova (ECA). Savidis se izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i sukoba".

BONUS VIDEO: Delije bakljadom i vatrometom obeležile 73. rođendan Crvene zvezde

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.