DAJTE OVOM ČOVEKU MEDALJU! ODMAH! Odustaje od fudbalske karijere da bi potpunom neznancu spasio život!
Foto: EPA/Axel Heimken

Orden za Čovečnost

DAJTE OVOM ČOVEKU MEDALJU! ODMAH! Odustaje od fudbalske karijere da bi potpunom neznancu spasio život!

Doduše, napustiće fudbal samo privremeno, te će mu se vratiti kada završi ono što je naumio

Objavljeno:

Holandija i fudbalski svet su zadivljeni neverovatnim gestom momka po imenu Taj Lenart koji nas je podsetio da uvek postoje neke stvari u životu koje su važnije od bilo čega drugog.

Fudbaler holandskog Venla prekinuće na kratko svoju fudbalsku karijeru zato da bi spasio život potpuno nepoznatoj osobi.

Nemac je pre sedam godina donirao svoj DNK da se čuva u bazi da bi u slučaju da se pojavi neko ko boluje od leukemije mogao da mu pomogne ukoliko dođe do poklapanja genetskog materijala.

I to sa posle toliko vremena i dogodilo, pošto je obavešten da se pojavio pacijent kome bi njegova koštana srž mogla da pomogne u spašavanju života i izlečenju.

Zbog toga je uoči meča protiv slavnog PSV Ajndhovena obavestio svog trenera da ima preča posla i da neće igrati na tom meču, te mu zatražio odsustvo.

- Nikad ovako nešto nisam doživeo. Prvo sam bio šokiran, mislio sa da nešto nije u redu sa Lenartom. Onda mi je objasnio da možda može da spase ljudski život. Izgubićemo ga na neko vreme, on je jedan od najboljih igrača tima, ali ovo je puno važnije od fudbala. Lenart je veome inteligentan momak, društven, ovo tako liči na njega. On razmišlja i o stvarima izvan fudbala. Nadam se da će zaista pomoći da se spasi taj život. Ono što je već uradio je to što je skrenuo pažnju na ovu bolest. Neverovatno sam ponosan - poručio je trener Moris Stajn.

BONUS VIDEO: Pero Antić - izjava posle pobede Zvezde nad Unikahom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.