ZVANIČNO JE: FSS oduzeo bodove Zvezdi i Partizanu!
FSS oduzeo bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu, Foto: Dado Đilas

Presedan se dogodio

ZVANIČNO JE: FSS oduzeo bodove Zvezdi i Partizanu!

Disciplinska komisija je odlučila da mora oštro da reaguje zbog ponašanja čelnih ljudi dva kluba, rata sopštenjima, i negativnim komentarima na račun FSS-a

Objavljeno: 19:24h

Trešće se Srbija i noćas i narednih dana! Fudbalski savez je žestoko reagovao na sve što se dešavalo prethodnih nedelja u srpskom fudbalu, a u epicentru su bili Partizan i Crvena zvezda.

Najavljeni presedan sa oduzimanjem bodova dva najveća srpska tima dobio je svoju potvrdu i od strane Disciplinske komisije FSS-a.

FK Partizan - FK Crvena zvezda
FK Partizan - FK Crvena zvezdafoto: Fonet

Dakle, "disciplinci" su i zvanično Partizanu i Crvenoj zvezdi oduzeli bodove zbog medijskog prepucavanja, rata saopštenjima i negativnog komentarisanja rada Fudbalskog saveza Srbije.

Večitima je oduzeto po dva boda i sada na tabeli Crvena zvezda ima 67, a Partizan 53 boda.

- Večitim rivalima su oduzeta po dva boda zbog rata saopštenjima i istupima u javnosti. To su odluke prvostepenog organa i podložne su žalbama, koje klubovi mogu da ulože narednih dana. Dakle, odluka o kazni nije konačna, a mi ćemo u pisanoj formi navesti razloge zbog kojih smo se odlučili da Zvezdi i Partizanu oduzmemo po dva boda. Sednica je bila veoma duga, počela je ovog četvrtka u 15.30, a završila se tek nešto pre 19 sati - rekao je za "Blic" predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Miloš Vazura i Zvezdan Terzić
Miloš Vazura i Zvezdan Terzićfoto: Beta/Branislav Božić/Dragan Kadić

Dakle, crveno-beli i crno-beli imaće mpogućnost žalbe na ovu odluku.

Ujedno, im je još jedno ponovoljeno upozorenje kakvo im je i izrečeno u decembru prošle godine prilikom tadašnjeg međusobnog medijskog prepucavanja i napada na FSS da ukoliko nastave sa dosadašnjom praksom i ponašanjem, kazne mogu biti još strožije.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.