NIKAD GA NISMO VIDELI OVAKVOG! Đukić poludeo i psovao na pres konferenciji: Laž, laž, laž! Onaj ko to piše je PREVARANT! (FOTO)
Miroslav Đukić, Foto: EPA/Martin Divisek

"NOVINARI SU DRIPCI"

NIKAD GA NISMO VIDELI OVAKVOG! Đukić poludeo i psovao na pres konferenciji: Laž, laž, laž! Onaj ko to piše je PREVARANT! (FOTO)

- Ja sam dugo u fudbalu, profesionalac sam i znam da je jedino teren merilo. Za mene je biti ili ne biti od treće utakmice kako sam ovde. Od tada se čuju povici protiv mene. To nije ništa novo, nije neki dodatni prtiisak.

Objavljeno: 14:59h

Dogorelo je! Miroslav Đukić se obratio javnosti pred vanredno kolo Superlige u kom se Partizan sastaje sa Radom, ali ovoga puta ne onaj mirni, staloženi Miroslav, već potpuno novi. Kao Džekil i Hajd.

Prvo se osvrnuo na navode da odlazi, na šta je on odmah odbrusio.

- Nijednog momenta nisam imao razgovor. Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nedscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas. Niko mi nije tražio ostavku, niti je neko razgovarao na tu temu - istakao je Đukić u Sportskom centru „Zemunelo“.

FK Partizan
FK Partizan foto: Dado Đilas

Njegov tim je pobedio samo jednom u pet prolećnih utakmica, ali ne namerava da odstupi, iako Partizan igra loše, a u Nišu su se čili povici s tribina „Đukiću, odlazi“.

- Ja sam dugo u fudbalu, profesionalac sam i znam da je jedino teren merilo. Za mene je biti ili ne biti od treće utakmice kako sam ovde. Od tada se čuju povici protiv mene. To nije ništa novo, nije neki dodatni prtiisak.

Imao je poruku za predstanvike medija. Nimalo kulturnu, mora se priznati, ali to je verovatno jer je okarakterisan kao previše fin.

- Ja sam rođen u jeb... Štitaru, nisam odrastao u lepoj i sunčanoj Valensiji, i isti sam dripac kao i vi! Taj zemljani put u jeb... Štitatru me je naučio mnogo toga i nemam problem da sve ovo kažem u lice bilo kome.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: Dado Đilas

Đukića dugo nismo videli ovakvog, ako smo ga ikada i videli. Iznervirao se. Povisio je ton. Čak je počeo da deli lekcije, pa je za pisanja novinara rekao da su „bezobrazna“, „džukačka“ i „dripačka“. Sve povodom sazanja da bi prevremeni raskid ugovora koštao 600.000 evra, što je informacija koju su novinari dobili od ljudi iz Partizana.

- Laž, laž, laž. Ne postoji klauzula od 600.000 evra. Svako ko je to napisao je prevarant. Mnoge stvari koje se provlače po novinama nisu istinite. Pretpostavljam da je klub radio svoje stvari, koje treba da radi, ali, postojale su mnoge stvari koje su neverovatne. Mnogo su mi zasmetale stvari, recimo u mnogim medijima se pojavila suma od 600.000 evra, to je tačno namešteno da se ide na mene u ovoj državi gde je plata 300 evra. Vi nekome zalepite da nekome treba isplatiti 600.000 evra. Kako nekome da u Srbiji oklevetate? Tako što nekome zalepite da treba da dobije 600.000 evra. To je bezobrazno, džukački i dripački. Ili oni naslovi tipa „Đukić odlazi milom ili silom“.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić foto: Nebojša Mandić

Na osnovu onoga kako je i šta je govorio jasno je da Miroslav Đukić nastavlja posao.

- Ja pošteno radim svoj posao i pokušavam da vratim ekipu na pravi kolosek. Moja jedina snaga su ovih 30 momaka i pokušavam da Partizan počne da pobeđuje. Ostalo ne zavisi od mene i ne želim da ulazim u stvari koje ne zavise od mene. Ja sad razmišljam samo o tome da radim svoj posao. Vi biste tako priznali svoju nemoć, a ja nisam nemoćan, ja iza sebe imam ekipu i ona želi da sa mnom, sa stručnim štabom da izađe iz problema. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas - završio je trener crno-belih.

Đukić je naveo da bi ga "bilo sramota" da govori o odbrani titule šampiona Srbije.

- Bilo bi me sramota da pričam o tituli kada smo na 14 bodova (zaostatka). To je kao da onom u šok sobi pitate da li će da radi istrčavanja na 100 metara. Postoji proces, prvo moramo da smanjimo razliku i pokušamo da napadnemo ligu. U ovom momentu treba da pobedimo Rad i onda razmišljamo o nečemu višem. Kao što sam bio deo uspeha u Evropi, tako sam i deo krivice. Sve delim sa ekipom i uvek sam sa njima. Zajedno smo u svemu i ceo život sam živeo po tim pravilima. Igračima zameram isto što i sebi, što nismo uspeli da pobedjujemo. Partizan živi od pobeda - rekao je Đukić.

Novinari su ga na kraju konferencije pitali da li mu je krivo zbog ružnih reči koje je izgovorio.

- Ponekad morate da se branite. Pokušavam u suštini da budem umeren, tražim poštovanje. Ne želim nikoga da uvredim, ali kada vidim da neko ide po mene, postajem zver, kao i ti što me napadaju, branim se rukama, nogama, noktima. Ne mogu da dozvolim da neki dripac kaže nešto što nije istina. Tražiš moju smenu zato što sam izgubio. Imaš pravo, ali ne mogu da dozvolim da kažeš nešto što nije tačno, što je tendenciozno i ide ciljano - rekao je Đukić.

Miroslav Đukić će biti na klupi Partizana u sredu od 15.30 na utakmici protiv Rada u 26. kolu Super lige Srbije.

BONUS VIDEO: Milorad Vučelić posle eliminacije Partizana iz Lige Evrope i Miroslavu Đukiću

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.