Izračunali smo koliko bodova bi imala Zvezda, a koliko Partizan da nije sviran nijedan penal ove sezone! (VIDEO)
Marko Jevtović i Ričmond Boaći, Foto: Dado Đilas

espreso statistika

Izračunali smo koliko bodova bi imala Zvezda, a koliko Partizan da nije sviran nijedan penal ove sezone! (VIDEO)

Neka se i dalje pišu saopštenja...

Objavljeno: 12:05h
Nikola Husein
Aleksa Radosavljević

Šta bi se događalo sa Večitim rivalima da nije bilo penala ove sezone u Superligi? Da li bi neki tim već sada imao nedostižnu prednost, ili bi se "kidali" do poslednjeg kola, to ne znamo...

Crvenoj zvezdi je ove sezone dosuđeno devet jedanaesteraca od čega je iskoristila čak sedam, a Pešić je uspeo da promaši dva jedanaesterca, protiv Mačve u prvom delu prvenstva, i u nedelju protiv Spartaka. Oba puta pri rezultatu 0:0. Zanimljivo protiv crveno-belih dosuđen je samo jedanaesterac protiv Partizana u 156. Večitom derbiju koji je iskoristio Sejduba Suma u 60. minutu utakmice.

Boaći je iskoristio čak pet jedanaesteraca ove sezone, i tako je najefikasniji penaldžija ove sezone u timu sa Marakane, a postigao je golove odluke na mečevima protiv Bačke i Čukaričkog koji su veoma važni za bodovni saldo tima iz Ljutice Bogdana.

Zanimljivo, Crvena zvezda bi bez ovih jedanaesteraca imala 60 bodova na tabeli, pošto je u mečevima protiv Bačke i Čukaričkog bila na korak od kiksa do tih kaznenih udaraca.

foto: AP

Crno-beli su maksimalni sa bele tačke u ovom šampionatu. Osam jedanaesteraca im je dosuđeno, i svih osam su uspeli da pretvore u pogodak. Marko Jevtović je bio najefikasniji izvođač penala sa tri pogotka. Protiv tima iz Humske dosuđena su dva jedanaesterca, prvi protiv Mačve u prvom kolu u pobedi od 6:1, Lazarević je prevario Filipa Kljajića, i drugi, ujedno i poslednji u nedelju protiv Zemuna kada je Vučić "panjenkom" savladao Stojkovića.

Da gledamo Superligu bez penala crno-beli bi imali manji zaostatak za Zvezdom nego što je to trenutno slučaj. Devet bodova bi kaskali sa timom iz Ljutice Bogdana, i sa pristojnom razlikom bi dočekali podelu bodova i plej-of.

E sada, pošto su saopštenja i sumnjive radnje "glavni problem našeg fudbala", neka se čelnici klubova pogledaju u oči i jedni drugima priznaju da su "miljenici sudija" što se tiče jedanaesteraca jer su ukupno dobili čak 17 penala, a protiv njih je suđeno svega tri kaznena udarca.

Neka se i dalje pišu saopštenja...

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.