DA LI ĐUKIĆ OSTAJE U PARTIZANU? Vučelić razrešio sve dileme i rekao šta mu je na duši posle ispadanja iz Lige Evrope! (VIDEO)
Miroslav Đukić i Milorad Vučelić, Foto: Nebojša Mandić

Otvoreno o svemu

DA LI ĐUKIĆ OSTAJE U PARTIZANU? Vučelić razrešio sve dileme i rekao šta mu je na duši posle ispadanja iz Lige Evrope! (VIDEO)

Predsednik Partizana razjasnio mnoge stvari o budućnosti kluba posle poraza od Viktorije

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Partizan je ispao iz Lige Evrope posle poraza od Viktorije u Plzenju. Težak poraz, slaba igra, objektivno jači protivnik.

Trener Miroslav Đukić nije bio preterano nezadovoljan posle ovog "gutljaja gorkog českog piva", a pred samo poletanje za Beograd svoj vrednosni sud dao je i predsednik kluba Milorad Vučelić.

- Igrali su od prvog minuta bolje, znatno kvalitetnije. Mi smo podbacili na nivou borbenosti, ali pobedio nas je vidno bolji protivnik. Nismo stvorili nijednu šansu, što dovoljno govori kako smo igrali. Nije nedostajalo želje, ali to nije problem, bolji tim nas je pobedio. Uvek može bolje da se odigra kad se izgubi.

- Ne mogu da kažem da je nedostajalo borbenosti, ali jednostavno nije bilo onog kvaliteta kod nekih igrača od kojih se očekivalo. Oni su zaista dominirali. Mi ne možemo reći da nismo imali sreće, niti da koristimo sve one izgovore, uobičajene. Mi smo ostvarili neki svoj cilj, rezultate. Otvaramo novi evropski ciklus za sledeća evropska takmičenja. Popravili smo rejting, koeficijent - rekao je pred polazak za Beograd, Vučelić.

Nekako se stekao utisak da je Partizan tokom čitavog meča bio previše oprezan, da nije želeo da rizikuje.

Milorad Vučelić je očekivao hrabriju igru Partizana u revanšu
Milorad Vučelić je očekivao hrabriju igru Partizana u revanšufoto: Beta/Branislav Božić

- Mislim da je trebalo hrabrije da se odigra, ali trener je sastavljao tim. Ja se nikada ne mešam u ta sportska pitanja. Ja lično nisam očekivao ovako dobru igru Viktorije, oni jesu odličan tim. Oni jesu neatraktivan tim, ali igraju sistematično, "dave" malo, igraju isto, ali to je njihov način igre. Uigrani su, igraju po sedam-osam godina zajedno - rekao je Vučelić i onda se osvrnuo na to kako je sastavljen tim Viktorije.

- U razgovoru s njihovom upravom sam shvatio da oni imaju jednog Austrijanca i jednog Hrvata, Slovake smatraju kao svoje, dakle sve ostalo su njihovi igrači. I to je nešto o čemu bi možda mi mogli da razmišljamo, ali mi baš i nemamo nekih uslova za to, da domaće igrače dugo zadržimo u klubu.

Milorad Vučelić očekuje da se i u narednim godinama nastavi sa evropskim uspesima
Milorad Vučelić očekuje da se i u narednim godinama nastavi sa evropskim uspesimafoto: Dado Đilas

Prvi čovek crno-belih želi da "prezimljavanje" u Evropi postane navika.

- Očekujemo i sledeće godine isto. To bi bilo dobro. Da vežemo nekoliko takvih sezona, pa onda dalje.

Ono što najviše navijači i javnost zameraju jeste to što je nedostajalo više hrabrosti, a tog je mišljenja i Vučelić.

- I ja sam očekivao da budemo hrabriji, ali to je već u kompetenciji trenera i stručnog štaba. Vi znate da u Partizanu su jasno razgraničene funkcije, dužnosti - rekao je Vučelić.

Miroslav Đukić za sada ne mora da brine za posao u Partizanu
Miroslav Đukić za sada ne mora da brine za posao u Partizanufoto: Dado Đilas

Za kraj je bilo i najvažnije pitanje verovatno, a to jeste da bez obzira na to kako se bude završila sezona, da li uprava računa na zadržavanje i ostanak Miroslava Đukića na mestu trenera i za narednu sezonu?

- Đukić ostaje. Mi očekujemo da ostvari i određene rezultate u prvenstvu. To je ono što se očekuje od svakog trenera i što on očekuje od samog sebe. Rezultata mora biti. Đukić jeste bio doveden zbog evropskih rezultata i on je taj cilj ispunio. On je sada samo izneverio to neko pravilo, da bolje igra u Evropi, u gostima, nego na domaćem terenu, ali eto, dogodilo se - zaključio je Vučelić.

BONUS VIDEO: Vazura posle poraza Partizana u Plzenju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.