MILIONI I MILIONI ULEĆU U KASU NA MARAKANI: Koliko je Zvezda zaradila čistih para od Lige Evrope?
Fudbaleri Crvene zvezde su obezbedili i značajan novčani priliv u klupsku kasu, Foto: Beta/Branislav Božić

U Ljutice Bogdana sigurno blistaju

MILIONI I MILIONI ULEĆU U KASU NA MARAKANI: Koliko je Zvezda zaradila čistih para od Lige Evrope?

Crveno-beli su uz najbolju evropsku sezonu kluba u poslednje dve decenije obezbedili i višemilionske prihode klubu

Objavljeno:

Na Marakani mogu ne da budu zadovoljni, nego presrećni sezonom u Evropi koju je imala Crvena zvezda, bez obzira na pomalo i nesrećnu eliminaciju u 1/16 finala Lige Evrope od CSKA.

Ne samo da je klub ostvario najvećih uspeh u poslednjih više od 20 godina, već je i značajno profitirao i u kasu se slio preko potrebni novac.

Klub iz Ljutice Bogdana odigrao je u evropskom takmičenju 16 utakmica i od toga sveukupno za sada neto zaradio 9.400.000 evra. Od UEFA na ime bonusa i nagrada za uspehe je dobio 5.155.000, a od prodatih ulaznica, suvenira i bonusa od kompanije Gazprom još 5.280.000 evra.

Crvena zvezda je odigrala ukupno 16 utakmica u Ligi Evrope ove sezone
Crvena zvezda je odigrala ukupno 16 utakmica u Ligi Evrope ove sezonefoto: Fonetap

Tako se dobije ukupna suma od 10.435.000 evra, ali se na to moraju odbiti troškovi organizacije utakmica i putovanja, pa se dobija suma od skoro devet i po miliona evra.

- Organizacija utakmica kod kuće nije mnogo koštala, jer je najskuplje obezbeđenje. Najviše su zapravo koštali put na gostovanja i hoteli. Nekad je klub 'dizao' po jedan čarter, nekada dva, plaćao smeštaj... I kada se sve sabere prosek dođe oko 100.000 evra po meču. Jođš ćemo da vidimo koliko iznosi dobit od TV prava, to sleduje na kraju sezone - rekao je Zvezdin direktor marketinga, Goran Broćić, za "Informer".

Dakle, na kraju ta suma kada bude stigao i novac od TV prava može da bude i veća od 10.000.000 što je za klub izuzetno značajna finansijska injekcija.

BONUS VIDEO: Grobari bodre igrače posle poraza od Viktorije u Plzenju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.