Ispala Zvezda, ispao Partizan, ali Srbija ipak otvara šampanjac! Mislite da smo ludi?! I te kako NISMO! (FOTO) (VIDEO)
Detalj sa meča Crvena zvezda - Partizan, Foto: Dado Đilas

GODINA IZ SNOVA

Ispala Zvezda, ispao Partizan, ali Srbija ipak otvara šampanjac! Mislite da smo ludi?! I te kako NISMO! (FOTO) (VIDEO)

Nije vreme da se plače - vreme je da se slavi!

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Da se ne lažemo, prošlo je ono vreme kada smo sanjali (ne samo sanjali) osvajanje Lige šampiona ili Svetskog prvenstva. Prošlo je vreme kada je Jugoslavija bila jedna od većih evropskih fudbalskih sila, vreme kada su razni Džajići, Pižoni, Mijatovići, Savićevići harali terenima širom Evrope - ali znate li šta nije niti će ikada proći?

Naša ljubav prema "loptanju".

Da li vam je poznata ona česta priča o pomalo ružnjikavom dečaku koji se zaljubi u prelepu devojčicu i nikako da je osvoji, pa onda shvati da je bolje da energiju troši na neku malo manje neodoljivu, ali i dalje poprilično slatku pripadnicu slabijeg pola za koju je od najbolje drugarice čuo da se "ložucka" na njega?

E, upravo u takav stadijum je dospeo naš fudbal.

Verovatno više nikada nećemo moći da "budemo u vezi" sa ušatim trofejem Lige šampiona, pa čak ni sa onim manje "klempavim" koji se dobija za osvajanje Lige Evrope, ali možemo da se nadamo boljim danima i da svi zajedno radimo na njihovom dolasku.

Kao što su tokom minulog leta, jeseni, ali i dalje aktuelne zime radili Miroslav Đukić, Vladan Milojević i njihovi saradnici u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Retko kada su spavali, verovatno nisu previše ni jeli, kako bi milionski auditorijum u našoj zemlji opet mogao da gleda evropsko proleće. Kratko i veoma hladno (-15 u Moskvi, -3 u Plzenju) proleće, ali opet slatko.

I ne samo slatko, već i berićetno, pošto je Srbija konačno, posle godina i godina konstantnog neuspeha, suza, padanja u blato evropskog fudbala, uspela da se iz njega bar malo izdigne. Sa 29. mesta UEFA lestvice koja meri koeficijente svim državama, popela sa na 25. zahvaljujući uspehu Zvezde i Partizana.

Kad bi se gledala samo sezona 2017/18 Srbija bi bila na 12. mestu po klupskom koeficijentu, iznad Hrvatske, Holandije, Grčke, Švajcarske, pa čak i Belgije i Češke, što je ogroman uspeh kada se uporedi sa prethodnim godinama. Npr, ove sezone smo osvojili gotovo isti broj bodova kao kada se saberu 2014, 2015. i 2017. godina.

Fudbaleri Crvene zvezde na meču sa CSKA
Fudbaleri Crvene zvezde na meču sa CSKA foto: Reuters

Naš fudbal je bio na dnu, a svi znamo da ne postoji ništa ispod dna! Sada smo, izgleda, počeli da se izdižemo iz tog ambisa, i nikako ne smemo da se obeshrabrimo ispadanjem Večitih u 1/16 finala Lige Evrope, već da stremimo da nam se što češće događa isto ono što se događa tom ružnjikavom dečaku koji shvati da mu je bolje da juri onu manje lepu kojoj se sviđa, nego onu što sija na tri kilometra, ali je za njega, bar u ovom momentu, nedostižna!

BONUS VIDEO: Navijači Viktorije i Grobari pevaju zajedno "Kosovo je Srbija" u Plzenju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.