LAVLJE SRCE LEGENDARNOG GOLMANA: Čeh je samo ušao, seo i rekao - ĆUTI I SLUŠAJ... (VIDEO)
Foto: EPA / Neil Hall, Reuters

tuga do neba

LAVLJE SRCE LEGENDARNOG GOLMANA: Čeh je samo ušao, seo i rekao - ĆUTI I SLUŠAJ... (VIDEO)

Rajan Mejson, fudbaler Hala, morao je da završi karijeru sa 26 godina, posle stravične povrede glave koju je zadobio na meču sa Čelsijem, nakon sudara sa Gerijem Kejhilom. A onda se pojavio veliki Petr...

Objavljeno:

Strašna vest odjeknula je "Ostrvom" kada je izašla informacija da je fudbaler Hala, Rajan Mejson, prisiljen da završi karijeru sa 26 godina zbog povrede glave.

On se na meču sa Čelsijem sudario sa kapitenom prvaka Engelske, Gerijem Kejhilom prošle godine u januaru, posle čega je hitno hospitalizovan, a bio je i u životnoj opasnosti.

Srećom, izvukao se, ali ne u potpunosti, jer je ostao bez onoga što najviše voli, fudbalskog terena.

Petr Čeh mu je pomogao, pošto mu se javio i olakšao mu situaciju, jer je i sam bio u istoj. Posetio je igrača Hala jednog dana i pričao sa njim.

Legendarni golman je na meču sa Redingom, dok je branio za Čelsi, doživeo jezivu povredu koja je mogla da ga košta života.

Nekoliko meseci kasnije, vratio se na teren i stavio "kacigu" koja je i dan danas njegov zaštitni znak.

Mejson je nakon ljubaznog gesta čuvara mreže uzvratio:

- Ne mogu dovoljno lepih reči o njemu da kažem. Čim se desilo, to što se desilo, kontaktirao je moju porodicu, objasnio je da je sve to normalno, da ću imati problema sa govorom u početku, da će mi smetati svetlost... Čim sam malo ojačao, želeo sam da ga vidim jer je rekao da se javim "čim budem spreman", kako bi me savetovao u daljoj budućnosti - objasnio je Mejson neverovatan trenutak kada je Čeh ušao u njegovu kuću i rekao mu "Ne pričaj, ništa, sedi i slušaj".

foto: Fonet

- Pričao je oko sat i po vremena. Ja sam ćutao, on je pričao... Bilo je neverovatno. Uverio nas je da je sve deo procesa i izlečenja, postavio je standarde kada je reč o džentlmenstvu i prijateljstvu. Nadam se da niko nikad neće proći kroz ovakvu povredu u sportu. Ako se to ipak dogodi, biću tu za koga god, kao što je Peter bio za mene - rekao je Mejson i izazvao jake emocije kod svojih navijača Hala, a onda i kod svih ostalih širom planete.

Gospodine Petr, svaka čast!

BONUS VIDEO: Navijanje Grobara na meču sa Megom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.