Dama je počela da kuva supu od Petlova, ali Eriksen i Kejn su prekinuli svečani ručak! Siti je već u četvrtfinalu! (FOTO) (VIDEO)
Gonzalo Iguain promašuje penal u 46. minutu, Foto: Reuters

Liga šampiona, 1/8 finala!

Dama je počela da kuva supu od Petlova, ali Eriksen i Kejn su prekinuli svečani ručak! Siti je već u četvrtfinalu! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa oba terena mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 22:59h

Preludo veče u Ligi šampiona je iza nas. Sastali su se Juventus - Totenhem i Bazel - Mančester Siti, a na oba meča viđena su po četiri gola.

Da se osvrnemo prvo na onu manje interesantnu utakmicu, na kojoj je Mančester Siti oglobio Bazel sa 4:0 u gostima.

Iako su Švajcarci imali više od igre u prvih deset minuta meča, Siti je bukvalno ni iz čega došao do pogotka preko Ilkaja Gindogana, kome je lagano asistirao Kevin de Brujne.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiola foto: Reuters

Da je Siti ekipa puna superstarova, ali superstarova koji konstantno podređuju sebe funkciji u timu, što je postigao Pep Gvardiola, dokazala su i naredna tri gola, jer su se asistenti i strelci smenjivali kao na traci. Prvo je u 18. minutu Bernardo Silva na dodavanje Serhija Aguera povisio na 2:0, da bi onda i sam Aguero pogodio sa nekih 30 metara.

Konačnih 4:0 postavio je Ilkaj Gindogan drugim golom na meču, ovoga puta pravom kiflom sa 18 metara u rašlje.

A, na onom interesantnijem meču, Juventus i Totenhem su remizirali, a rezultat je bio 2:2.

Gonzalo Iguain
Gonzalo Iguain foto: Reuters

Iako je Juve morao da igra desetkovan, bez Barzaljija, Kvadrada, Dibale, Hevedesa, Lihtštajnera i Matuidija, Stara dama je povela sa 2:0 u prvih devet minuta. Oba puta strelac je bio Gonzalo Iguain, prvo iz voleja, pa onda sa bele tačke.

Posle tog gola, Totenhem kao da je doživeo šok terapiju, pošto je počeo da plete mrežu oko gola Đanluiđija Bufona, koji je bio zaslužan za to što je do 35. minuta Juve i dalje imao dva gola prednosti. Nekoliko puta je "smorio" Harija Kejna fantastičnim odbranama, ali osveta je bila više nego slatka.

Hari Kejn proslavlja gol
Hari Kejn proslavlja gol foto: Reuters

U tom 35. minutu, Kejn je zaobišao jednog od najboljih čuvara mreže svih vremena i smanjio na 1:2. Međutim, Juve je imao šansu da u 46. minutu povisi na 3:1, ponovo sa bele tačke, ali je tada Gonzalo Iguain pogodio samo prečku u stilu Peđe Mijatovića 1998. godine.

Kristijan Eriksen proslavlja golčinu iz slobodnjaka
Kristijan Eriksen proslavlja golčinu iz slobodnjaka foto: Reuters

A, kao što to u fudbalu obično biva, kazna je usledila veoma brzo, tačnije u 72. minutu, kada je Kristijan Eriksen na prelep način nadmudrio Bufona, pogodivši iz slobodnog udarca i to u bliži ugao golmana koji je prethodnih dana najavljivao moguć povratak u reprezentaciju Italije od koje se ove jeseni oprostio.

Posle prva dva odigrana meča nokaut faze elitnog takmičenja Siti već može da pakuje kofere za žreb četvrtfinala, dok će na Vembliju Pevci i Stara dama morati da vode pravi rovovski rat.

Sva dešavanja sa oba terena mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog... Takođe, sve golove pogledajte upravo u lajv-blogu ispod.

87. minut - Velika šansa za Juventus. Umalo Vertongen da postigne autogol posle centaršuta Daglasa Koste. Od svega samo korner.

77. minut - Prilika za Bernardeskija, ali opet je odbranio Loris.

72. minut - KRISTIJAN ERIKSEN! 2:2. Kakva golčina, Bufon je loše postavio živi zid, što je Eriksen iskoristio i smestio loptu u bliži ugao. Retko kome bi pošlo za rukom da ovoliko ismeje velikog Điđija.

70. minut - Mirno je na oba stadiona, ali čini se da Totenhem u ovim momentima ima više od igre u odnosu na Juve. Dama će morati ozbiljno da se pomuči do kraja utakmice, pošto joj je klupa desetkovana zbog povreda.

57. minut - Sjajan prodor Federika Bernardeskija, namestio se na levu nogu, odlično šutirao, ali je Ugo Loris majstorski odbranio.

53. minut - Mančester Siti vodi sa 4:0, ponovo pogodak Ilkaja Gindogana. Lepotica sa 18 metara u rašlje. Neodbranjivo.

51. minut - Daleko mirniji početak na oba terena nego što je slučaj bio u prvom poluvremenu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

46. minut - GONZALO IGUAIN JE PROMAŠIO PENAL! Pogodio je prečku. Verovali ili ne, kolega u redakciji gleda kako ovaj izvodi najstrožu kaznu, i izgovara: Pogađa prečku! Dve sekunde kasnije, zaista prečka!

40. minut - KAKAV ŠUT ERIKSENA SA 30 METARA! Međutim, Bufon je opet bio na visini zadatka.

38. minut - Siti lagano kontroliše situaciju na terenu.

35. minut - Hari Kejn postiže pogodak, zaobišao je Bufona, pa sada Totenhem ima daleko bolji rezultat nego do pre minut. Pričalo se da Juve želi da plati 150.000.000 za Kejna, posle ovoga bi morao da izdvoji i celih 200 ;)

32. minut - Opet magična odbrana Đanluiđija Bufona. Ponovo je pokušao Kejn, ali opet samo korner. U Švajcarskoj Siti nastavlja da melje Bazel.

30. minut - KAKVA UTAKMICA U TORINU! Prvo je Dele Ali bio u dobroj prilici u kaznenom prostoru Juventusa, a onda je u kontranapad pošao Gonzalo Iguain uz pomoć Miralema Pjanića. Argentinac je šutirao, ali je promašio gol za koji centimetar.

26. minut - Magija Đanluiđija Bufona. Kejn je šutirao glavom sa pet metara, ali je popularni Điđi podsetio fudbalsku javnost kako on to radi već 22 godine unazad.

23. minut - Serhio Aguero je strelac trećeg gola za Siti! Bazel je već ispao, slobodno možemo da kažemo.

18. minut - Bernardo Silva je povisio na 2:0 za Mančester Siti. Da li su oba ova meča već gotova?!

17. minut - Totenhem je pokušao da iskuka penal nad Kejnom, ali od penala nije bilo govora. Dobro je Kejn prošao pošto nije dobio žuti karton.

14. minut - Siti je ni iz čega došao do prednosti. Kevin de Brujne asistent, strelac Ilkaj Gindogan. Bazel je do sada bio bolji, ali džaba sve... Može se reći da je i sudija kumovao ovome, jer nije svirao prilično izgledan penal za Švajcarce.

12. minut - Bazel je oštećen za penal, reklo bi se. Otamendi je oborio Oberlana u kaznenom, ali je sudija ostao imun i ništa nije svirao.

9. minut - GONZALO IGUAIIIIIIIIIN! 2:0 za Juve! Opet je Loris kačio loptu, ali opet je samo ulepšao gol.

8. minut - Penal za Juve! Čist jedanaesterac. Dejvis je bukvalno ubio Bernardeskija u kaznenom prostoru.

5. minut - Bazel je prvi pretio na duelu sa Sitijem, umalo da ekscentričnost golmana Edersona košta Gvardioline momke. Srećom po Brazilca, nije.

2. minut - KAKVA MAJSTORIJA GONZALA IGUAINA! Volejčina argentinskog asa, Ugo Loris je bio nemoćan. Kačio je loptu, ali samo ulepšao pogodak. Sjajna asistencija Miralema Pjanića, prodao je foru igračima Totenhema.

20.45 - Sve je spremno za oba meča.

20.20 - Evo sastava svih ekipa pred početak meča.

Sastavi ekipa
Sastavi ekipa foto: Printscreen/Flashscore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.