ZVEZDA DOVELA POJAČANJE IZ VALENSIJE! (FOTO)
Fudbaleri Crvene zvezde uoči početka meča sa Kelnom, Foto: Dado Đilas

OZBILJNE PROMENE

ZVEZDA DOVELA POJAČANJE IZ VALENSIJE! (FOTO)

On je doneo svežinu u ekipu, a svi igrači su ga jako dobro prihvatili i za kratko vreme razvili sjajnu saradnju

Objavljeno: 11:49h

Stručni štab Crvene zvezde već nekoliko meseci jači je za čoveka koji se brine o ishrani fudbalera.

Koliko je ona važna u životu čoveka, a posebno profesionalnog sportiste, objasnio je dr Branislav Rajić, član stručnog štaba Crvene zvezde, čovek koji je doktorirao biomehaniku na univerzitetu Valensiji.

- Otkad sam ovde, promenilo se dosta toga na bolje, na moje zadovoljstvo i zadovoljstvo stručnog štaba. Na početku saradnje smo obavili testiranje funkcionalne dijagnostike na bazi DNK iz uzorka kose. To je nova tehnologija koja se primenjuje na našim prostorima i dobili smo krajnje specifične i individualne parametre. Svaki igrač je dobio program ishrane na bazi onoga što smo pronašli. Kategorije koje smo najviše analizirali su alergijske reakcije odnosno netolerancije što su bili ključni faktori prilikom izrade jelovnika. Posle toga smo pristupili programu suplementacije odnosno dodataka ishrane sa ciljem da se naročito u ovim periodima trošenja organizma, izlaganja velikim fizičkim naporima izvrši kompenzacija sa, kako mi to volimo da kažemo, visokim koncentracijama biološki aktivnih supstanci koje su prijatnog ukusa, lako se apsorbuju i čini da se fizički radni kapacitet drži na visokom nivou - otkrio je dr Rajić.

Novina na koju se nisu navikli igrači, ali su je dobro usvojili
Novina na koju se nisu navikli igrači, ali su je dobro usvojilifoto: Dado Đilas

Hotel u kojem su smešteni naši prvotimci nudi raznoliku hranu.

- Prevedeno na običan rečnik, fudbaleri se brže oporavljaju i osvežavaju se za svaki naredni trening, jer oporavak je uvod u naredni trening i tako u nedogled. Naravno, ovde smo jako dobro ugošćeni, mislim da je izbor hrane dobar, momci su vrlo disciplinovani, svakodnevno se konsultujemo oko izbora namirnica koje se ovde nude i posle treninga to obično prate neki proteinski šejkovi sa određenim dodacima. Sve u svemu, u razgovoru sa igračima primetio sam da im prija to što imaju podršku u obliku suplemenata, što imamo mogućnosti da porazgovaramo sa svakim od njih i dobijemo povratnu informaciju koja nam je jako bitna. Nadam se da će i drugi deo priprema biti dobro ispraćen, da ćemo imato dobar rezultat. Fudbalerima Crvene zvezde nije bilo potrebno mnogo vremena da se priviknu na novi režim - rekao je doktor Rajić.

- Novi režim ishrane prija svima, moram da kažem da su „stare kuke“ kako imam običaj da kažem, iskusni prvotimci, u početku najdisciplinovaniji i drže tu disciplinu sve vreme, a ovi mlađi polako vide šta stariji rade, priključuju se i pitaju, traže iskustva starijih igrača. Na moje zadovoljstvo, posle tri dana su svi bili apsolutno za, svi su prihvatili program ishrane i suplementacije i videli su, odnosno osetili na početku, a tek će osetiti benefite svega toga. Stranci su vrlo lepo prihvatili novi način ishrane i zanimljivo mi je bilo kada su mi rekli da nikada ni u jednom klubu nisu imali sve ovako organizovano - istakao je doktor Rajić.

BONUS VIDEO: Čarls Dženkins otišao do Delija posle utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.