SRBIJA DOBILA NOVOG KANDIDATA ZA SELEKTORA: Osvojio je 15 trofeja u 14 zemalja i zvanično se kandidovao da vodi Orlove na Mundijalu! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Ima i poruku za javnost

SRBIJA DOBILA NOVOG KANDIDATA ZA SELEKTORA: Osvojio je 15 trofeja u 14 zemalja i zvanično se kandidovao da vodi Orlove na Mundijalu! (FOTO)

Prvi je koji je to učinio i odlučio da javno podnese kandidaturu za selektora "Orlova"

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije i dalje zvanično čeka na izbor selektora koji će je voditi na Svetskom prvenstvu.

Posle rastanka sa Slavoljubom Muslinom po završetku kvalifikacija u javnosti se mnogo spekulisalo o tome ko bi mogao da ga nasledi i bude šef stručnog štaba na najznačajnijem fudbalskom događaju na svetu.

Pominjala su se razna imena, sa mnogima se pregovaralo, ali niko zvanično nije rekao da želi da vodi reprezentaciju, pa čak ni aktuelni v.d. selektora, Mladen Krstajić, iako je po mnogima on favorit za ovu funkciju.

foto: Privatna arhiva

E pa sada je na adresu Fudbalskog saveza Srbije stigla i prva zvanična kandidatura od strane Zorana Đorđevića, dugogodišnjeg fudbalskog radnika koji široj javnosti u Srbiji možda i ne deluje poznato, a to je saznao "Espreso".

Reč je o treneru koji je svoju karijeru gradio u Africi i Aziji, uglavnom radeći u zemljama u kojima fudbal nije bio toliko razvijen, ali je zato beležio izvanredne uspehe o čemu dovoljno govori činjenica da je osvojio 15 trofeja u 14 zemalja u kojima je radio.

- Obraćam vam se sa iskrenom željom i namerom da naša reprezentacija ima novog kvalitetnog selektora koji će ispuniti sva očekivanja svih građana Srbije i na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostvariti najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, a to je osvajanje titule svetskog prvaka - navodi se na početku njegovog pisma koje je poslao na adresu Saveza.

Tokom bogate dosadašnje karijere, između ostalog vodio je i selekcije Jemena, Sudana, Bangladeša i Južnog Sudana. Inače, o njemu i njegovom boravku na klupi selekcije Južnog Sudana snimljen je i dokumentarni film "Zoran i njegovi afrički tigrovi".

- Nudim teorijsko i praktično znanje koje sam stekao radeći u Jugoslaviji, UAE, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu, Iranu, Bangladešu, Siriji, Sudanu, Filipinima, Južnom Sudanu, Jemenu i Indiji. Očekujem da izbor selektora bude obavljen na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način, poštujući sve dobro poznate kriterijume u sportu.

- Zato vas preklinjem i molim da uzmete ove moje sugestije najozbiljnije i najurgentnije jer je vreme koje gubimo dragoceno! Pozovite me na razgovor kako bih u detalje objasnio moje hitne mere i akcije, trenersku filozofiju koju ću primeniti kako bismo postali šampioni sveta u fudbalu - poručio je Zoran Đorđević.

Inače, opširni intervju sa Zoranom Đorđevićem o njegovim planovima sa reprezentacijom Srbije, njegovoj karijeri, želji da unese određene promene u srpski fudbal i mnogo čemu još moći ćete da čitate tokom novogodišnjih praznika ekskluzivno na Espresu.

BONUS VIDEO: LEGENDA GLEDA NASLEDNIKA: Dejan Stanković prati utakmicu svog sina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.