KOKEZA NIKAD JAČE NIJE UDARIO NA TERZIĆA: Taj menadžer na privremenom radu u Zvezdi... Žarko Zečević najbolje zna za koga on navija!
Kokeza i Terzić, sukob koji traje, Foto: Dado Đilas/Fonet/Aleksandar Barda

brutalno i žestoko

KOKEZA NIKAD JAČE NIJE UDARIO NA TERZIĆA: Taj menadžer na privremenom radu u Zvezdi... Žarko Zečević najbolje zna za koga on navija!

Predsednik FSS je odgovorio na prozivke i optužbe, pa potom žestoko opleo po generalnom direktoru crveno-belih

Objavljeno:

Ne prestaje, niti će se smiri sukob na relaciji Fudbalski savez Srbije - Crvena zvezda, i obrnuto. Tačnije, već mesecima traje rat dva glavna čoveka, Zvezdana Terzića direktora Zvezde i Slaviše Kokeze, predsednika FSS.

KONAČNO PROGOVORIO KOKEZA: Ovo su pravi razlozi zašto je smenjen Muslin i nije problem bio samo u Sergeju! (FOTO)

Međusobna prepucavanja, prozivke, okrivljavanja, pa i uvrede dvojice nekadašnjih saradnika sada već dugo su jedna od glavnih tema u srpskom fudbalu.

Kokeza i Terzić dok su sarađivali u Zvezdi
Kokeza i Terzić dok su sarađivali u Zvezdifoto: Nemanja Pančić

Kokeza u prethodnom periodu nije previše obraćao pažnju niti odgovarao na optužbe i prozivke koje su stizale sa Marakane na njegov račun, ali je sada u intervjuu za "Nedeljnik" odgovorio na njih, tačnije iskoristio je priliku da uzvrati udarac Terziću.

On je u javnost izneo informacije da nije istina da FSS nikada nije pomogao crveno-belima, već da je uvek priskakao u pomoć, pa i onda kada je bila najpotrebnija im pozajmio novac.

Slaviša Kokeza u tunelu Marakane
Slaviša Kokeza u tunelu Marakanefoto: Dado Đilas

- I Zvezda i Partizan su dobili novac od FSS-a za zamenu treve na njihim stadionima. FSS je finansirao postavljanje sijalica i reflektora na stadionu Rajko Mitić i donirao Partizanu 100.000 evra za postavljanje video nadzora i deo sredstava za postavljanje ograde oko stadiona. Nažalost, jedan funkcionier Crvene zvezde kaže da tom klubu FSS nikada nije pomogao. To je laž. FSS je u julu 2016. godine pozajmio Crvenoj zvezdi više od 800.000 evra, zahvaljujući kojima je uspela da reši obaveze prema svojim bivšim igračima kako bi prošla monitoring UEFA i obezbedila uslove za takmičenje u Evropi. Ovo nisu kafanske priče, već o tome postoji dokumentacija u FSS - rekao je Kokeza.

Interesantno je da prvi čovek srpskog fudbala nijednom nije direktno pomenuo Zvezdan Terzića, već ga je nazivao "menadžer na privremenom radu u Zvezdi".

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Nebojša Mandić

- Kada sam došao na čelo Saveza, taj funkcioner, to jest menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi rekao nam je da će taj novac biti vraćen, po ugovoru, u periodu od dva-tri meseca. Došli smo, međutim, u situaciju da taj novac nije vraćen kada je bilo dogovoreno i onda je FSS morao da obezbedi određen broj donacija kako bismo isplatili plate u Savezu.

Kokeza je često, od strane rukovodstva kluba iz Ljutice Bogdana, optuživan da je direktno pomagao Partizanu, najvećem rivalu, te da su zbog njega izgubljeni titula i Kup prošle godine.

Slaviša Kokeza i Milorad Vučelić
Slaviša Kokeza i Milorad Vučelićfoto: Dado Đilas

- Od kad sam postao predsednik FSS-a, nisam još bio na kafi ni u Partizanu ni u Zvezdi. Moj posao nije da ispijam kafe, već da pomažem srpskim klubovima. O tome koliko je menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi popio kafa i ručkova pojeo u Humskoj najbolje može da priča Žarko Zečević - otkrio je Kokeza.

Kako je sam predstavio u intervjuu, javnosti je predstavljeno da je Zvezda u sukobu sa FSS, odnosno sa njim, a u stvari, kako kaže, to je sukob jednog čoveka, Zvezdana Terzića sa njim.

Terzić i Kokeza dok su sarađivali u Zvezdi
Terzić i Kokeza dok su sarađivali u Zvezdifoto: Nemanja Pančić

- Javnosti se neke stvari pogrešno plasiraju, kao da Zvezda ima sukob sa FSS ili sa mnom, što apsolutno nije istina. Imamo samo slučaj jednog menadžera, koji je na privremenom radu u Crvenoj zvezdi, koji po svim kriterijumima, i navijačkim i fudbalskim i ljudskim, ne pripada Crvenoj zvezdi. A koliko je ko zvezdaš najbolje je i to da pitate Žarka Zečevića, koji odlično zna za koga navija taj menadžer koji je na privremenom radu u Zvezdi. Pa ko je njega doveo na mesto predsednika FSS-a? Da li ga je doveo neko iz Zvezde ili Žarko Zečević?

Kokeza je razgovor o Terziću završio optužbom da je generalni direktor Zvezde hteo da odlučuje koji će igrači igrati u reprezentaciji.

- Ovde je problem što menadžer na privremenom radu u Zvezdi želi da privatizuje Savez isključivo zarad sopstvenog profita. Tu dolazimo do problema u ličnom odnosu između njega i mene. Konkretno - problem je nastao kada sam mu rekao da ne može da mu se ispuni zahtev koji je postavio u mojoj kancelariji, da on određuje dva ili tri reprezentativca u A timu i još tri ili četiri u mladoj reprezentaciji - zaključio je Kokeza za "Nedeljnik".

BONUS VIDEO: Kokeza na svečanosti FSS "Zlatna lopta"

(Espreso.co.rs / Izvor: Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.