ŠPANIJU IZBACUJU SA MUNDIJALA?! Pismo od FIFA je stiglo, na pomolu skandal svetskih razmera!
Foto: AP

Bomba eksplodirala

ŠPANIJU IZBACUJU SA MUNDIJALA?! Pismo od FIFA je stiglo, na pomolu skandal svetskih razmera!

FIFA je hitno reagovala usled najnovijih dešavanja u španskom fudbalu

Objavljeno: 15:38h

Ogroman skandal i presedan je na pomolu u svetskom fudbalu! Fudbalskoj reprezentaciji Španije preti suspenzija, koja podrazumeva izbacivanje sa Svetskog prvenstva naredne godine.

FIFA je poslala španskom Savezu upozoravajuće pismo u kome navodi da bi mogli da snose žestoke konsekvence zbog toga što se Vlada Španije umešala u predstojeće izbore za predsednika FS Španije.

Svetska kuća fudbala nije želela ništa da prepušta slučaju, već je odmah odlučila da reaguje i na prve indicije da su krenuli politički pristisci u vezi sa izborom novog prvog čoveka španskog fudbala, iako zvanično još nisu poznati kandidati.

foto: AP

S obzirom na to da FIFA nikako ne dopušta mešanje politike i sporta i da za to izriče drakonske i brutalne kazne, jasno je kakve bi posledice mogli da snose Španci - to je izbacivanje sa Mundijala u Rusiji 2018. godine na kome "crvena furija" važi za jednog od favorita.

Podsećamo da je u julu mesecu ove godine izbio veliki skandal u španskom fudbalu kada je dugogodišnji predsednik FS Španije Anhel Marija Viljar zajedno sa sinom Gorkom optužen za korupciju usled čega se povukao sa funkcije i nju sada privremeno obavlja Huan Luis Larea.

Ukoliko se bude utvrdilo da je politika umešana u izbor novog predsednika Saveza, jasno je da će se dogoditi jedan od najvećih presedana i skandala u istoriji svetskog fudbala.

BONUS VIDEO: Ostoja Mijailović o teškom stanju u Partizanu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.