Italijanski kapital, iskustvo i STARA LISICA! Plzenj uopšte NIJE NAIVAN! Pitajte Madriđane, pitajte Napoli... (FOTO)
Foto: AP, Dado Đilas, Espreso ilustracija

BIĆE TEŠKO

Italijanski kapital, iskustvo i STARA LISICA! Plzenj uopšte NIJE NAIVAN! Pitajte Madriđane, pitajte Napoli... (FOTO)

Na prvi pogled deluje da je Partizan imao sreće, ali...

Objavljeno:

Ako pogledamo imena rivala koje je mogao Partizan da dobije u 1/16 finala Lige Evrope, svakako da je Viktorija Plzenj klub koji su Grobari mogli samo da požele.

SPEKTAKL! Poznat je rival Zvezde u nokaut fazi Lige Evrope! (FOTO)

Ipak, crno-beli će morati dobro da se oznoje kako bi preskočili ovu iskusnu ekipu.

Viktorija je osnovana davne 1911. godine, ali nije imala velike uspehe ni na domaćoj ni na međunarodnoj sceni sve do 21. veka.

LUDNICA! Poznat je rival Partizana u nokaut fazi Ligi Evrope! (FOTO)

Tada u klub ulazi italijanski kapital kupovinom 100 odsto akcija, a sponzor postaje gigant automobilske industrije Škoda...

A tada kreće i bajka...

Prva titula šampiona Češke u istoriji u klub dolazi 2011. godine, a od 2012. do 2016. godine osvojena su tri šampionata, kao i jedan kup.

Skandalozan tekst Hrvata o Borjanu: Prvo su mu proterali porodicu iz Knina, a sada mu zameraju OVO i pljuju ga na sav glas! (FOTO) (VIDEO)

Ono što je bitno su nastupi u evropskim takmičenjima - 2011. godine po prvi put ulazi grupnu fazu Lige šampiona i u grupi sa Milanom, Barselonom i BATE-om obezbeđuje evropsko proleće i nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, ali biva zaustavljena od strane Šalkea.

Sledeće sezone u drugom po rangu evropskom takmičenju beleže sjajne rezultate, pa tako dolaze i do pobede u grupnoj fazi nad Atletiko Madridom od 1:0 na svom stadionu.

U 1/16 finala pred njima pada Napoli ukupnim rezultatom od 5:0, ali u osmini bolji je bio Fenerbahče.

Godine 2013. ponovo ulaze u grupnu fazu Lige šampiona i ponovo kao trećeplasirana ekipa odlaze u Ligu Evrope, a tamo prvo gaze Šahtjor, pa ispadaju od Liona...

U sezoni 2015/2016 takođe ulaze u grupnu fazu Lige Evrope, ali sa samo četiri boda uz grupe sa Viljarealom, Rapidom iz Beča i Dinamo Minskom ostaju bez plasmana.

Te sezone su preskočili Vojvodinu u kvalifikacijama.

Prošle sezone ih je zadesila nova eliminacija u grupnoj fazi Evropa lige, ali ove su igrali sjajno i bili su prvoplasirani u grupi G.

ODGOVOR GROBARIMA KOJI SU ZAHTEVALI OSTAVKU: Đukić ostaje na čelu Partizana, ostvario je istorijski uspeh! (VIDEO)

Redom su padali Hapoel Ber Ševa, Lugano i Steaua.

A što se tiče igračko kadra, radi se o ekipi pretežno sastavljenoj od prekaljenih domaćih asova poput kapitena Romana Hubnika. Vaclava Pilara, Davida Limberskog, Milana Petržele....

foto: Printscreen/Wikipedia

Najpoznatije ime široj fudbalskoj javnosti je živa legenda austrijskog fudbala Andreas Ivanšic, veliki znalac kada su u pitanju prekidi.

Trener je iskusni Pavel Vrba, kreator velikih uspeha od 2008. do 2013. godine, koji se posle selektorske epizode i angažmana u Anžiju ove godine vratio kući.

Poslednji meč u LE protiv Hapoela odigrali su u ovom sastavu...

foto: Printscreen/Flashscore

Pred Partizanom je veliki izazov, a to znaju timovi poput Atletika, Napolija i Vojvodine...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.