Trener Kelna pred Zvezdu: Ovo je APSOLUTNO FINALE!
Foto: AP

i jeste!

Trener Kelna pred Zvezdu: Ovo je APSOLUTNO FINALE!

Rutenbek je kazao da je razgovarao sa svojim igračem koji je nekad nastupao za Partizan Milošem Jojićem o predstojećoj utakmici

Objavljeno:

Trener fudbalskog kluba Keln Štefan Rutenbek ocenio je da njegova ekipa i Crvena zvezda imaju podjednake šanse i da u predstojećem duelu neće biti favorita.

- Ekipe imaju podjednake šanse, nema favorita. Ako nam se pruži šansa, bićemo spremni da je ugrabimo. Igrači su svesni koliko će ovo biti važna utakmica za nas - rekao je Rutenbek na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda i Keln će se sastati u četvrtak od 21.05 na stadionu "Rajko Mitić", u poslednjem kolu Grupe H Lige Evropa.

Nemačkom klubu je potrebna pobeda da bi se plasirao u narednu fazu, dok će u slučaju remija ili poraza završiti takmičenje.

SRAMOTA! Sudija ukrao Srbiji pobedu protiv vicešampionki sveta! Poništen gol u poslednjoj sekundi... (FOTO) (VIDEO)

- Ekipa je svesna da je ovo apsolutno finale i spremna je. Intenzivno smo trenirali, bićemo hrabri. Pokušaćemo da budemo agresivni. Na nama je da napravimo korak dalje u Ligi Evropa, to je ono što želimo - kazao je Rutenbek, koji je dodao da se prijatno oseća u Beogradu.

Rutenbek je kazao da je razgovarao sa svojim igračem koji je nekad nastupao za Partizan Milošem Jojićem o predstojećoj utakmici, ali nije želeo da otkrije šta mu je srpski fudbaler kazao.

On je preuzeo ekipu u nedelju posle smene Petera Štegera, a na klupi tog kluba trebalo bi da bude do zimske pauze.

Keln ima veoma lošu sezonu, pošto je u Bundesligi poslednji sa samo tri boda, dok je u Ligi Evropa vezao dve pobede koje su mu omogućile da se bori za dalji plasman.

Upitan da li bi pre izabrao prolaz u narednu fazu Lige Evropa ili opstanak u Bundesligi, Rutenbek je odgovorio:

- Uvek je bitnija prva sledeća utakmica, ta je najvažnija. Naravno da želimo opstanak u Bundesligi, ali nam je trenutni prioritet utakmica sa Zvezdom.

Rutenbek, koji je do sada trenirao mlađe kategorije nemačkog kluba, kazao je da se nije nadao da će voditi prvi tim Kelna.

-Da mi je neko rekao da ću preuzeti prvi tim i igrati ovakvu utakmicu, rekao bih mu da je lud. Za mene je ovo odlična priča. Već sam igrao ovakve utakmice i imam osećaj za takve stvari - kazao je Rutenbek.

Kako je rekao, probao je da stupi u kontakt sa svojim prethodnikom Štegerom, ali "nije uspeo da ga nađe".

On je dodao da ne zna unapred kako atmsfera koja je stvorena poslednjih dana u klubu može da utiče na igrače Kelna.

Keln je u Beograd doputovao u izmenjenom sastavu, s obzirom na veliki broj izostanaka, a ima i omladinaca.

- Nema potrebe da tražim alibi, svi igrači koje imamo su profesionalci i veoma su motivisani pred utakmicu - rekao je Rutenbek.

Kapiten fudbalera Kelna Matijas Leman rekao je da je njegova ekipa "zagrejana" za predstojeću utakmicu.

- Velika je čast igrati u Evropi i ne želimo da nam utakmica u Beogradu bude poslednja ove sezone. Moramo da pobedimo, znamo šta nas čeka, Zvezda ima dobar tim i videćemo šta će biti. Daćemo sve od sebe. Atmosfera u timu je odlična - rekao je Leman.

Očekuje se da na stadionu "Rajko Mitić" bude više od šest hiljada navijača Kelna, koji će biti smešteni na južnoj tribini.

BONUS VIDEO: Grudvanje Grobara na stadionu Partizana

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.