NISU OSAKAĆENI, NEGO URNISANI: Keln došao u Beograd sa 16 igrača, poveli i amatere da bi popunili broj!
Foto: EPA/Friedmann Vogel

Nemaju ni za 3 izmene

NISU OSAKAĆENI, NEGO URNISANI: Keln došao u Beograd sa 16 igrača, poveli i amatere da bi popunili broj!

Povrede koje se nižu jedna za drugom su naterale trenera Rutenbeka da pozove i trojicu igrača iz amaterskog tima i povede ih na megdan Zvezdi

Objavljeno: 13:59h

Crvena zvezda nema šansu decenije, nego zicer na metar od praznog gola, fudbalskim rečnikom rečeno! Crveno-beli igraju protiv prepolovljenog tima Kelna u direktnom susretu koji će odlučiti koja od te dve ekipe će proći u 1/16 finala Lige Evrope.

Čini se da stvari nisu mogle bolje da se razvijaju na vodenicu vicešampiona Srbije, jer je situacija u nemačkom klubu najblaže rečeno katastrofalna, a to je jasno i po igračima koje je novi trener Štefan Rutenbek doveo u Beograd.

Osim što su u očajnoj situaciji na tabeli Bundeslige, imaju novog trenera od pre 5 dana, ekipa je više nego desetkovana povredama i suspenzijama o čemu svedoči da je u Beograd na meč stiglo tek 16 igrača, prenosi "Mozzart sport".

foto: Profimedia

Dakle, Rutenbek nije mogao da popuni kvotu od 20 igrača koliko se uobičajeno vodi na put, a uz to je jedva uspeo i da sakupi dovoljan broj igrača da bi imao pravo na dve izmene u timu, uz dva golmana koji su obavezni.

Situacija je toliko loša u igračkom kadru da je čak morao da posegne za rešenjima i iz amaterske ekipe, odakle su povedena trojica igrača (Birk Risa (19), Anas Uahim (20) i Ismail Jakobs (18)), dok je na kraju ipak odlučeno da dva talentovana tinejdžera Bizak i Narti ostanu u Nemačkoj i saniraju lakše povrede.

foto: AP

Dakle u Beograd su stigli:

Golmani: Timo Horn i Tomas Kesler.

Odbrana: Janes Horn, Lukas Klinter, Pavel Olkovski, Konstantin Rauš, Birk Risa, Frederik Sorensen.

Vezni red: Kristijan Klemens, Miloš Jojić, Matijas Leman, Anas Uahim, Salih Ozkan.

Napadači: Seru Žirasi, Ismail Jakobs, Juja Osako.

I na sve to da dodamo da je prvi napadač i strelac ekipe Žirasi lakše povređen i maltene pod znakom pitanja za utakmicu, dok u odbrani ima na raspolaganju tek jednog klasičnog štopera.

Sa druge strane, u Crvenoj zvezdi jedino ne mogu da računaju na Nemanju Radonjića.

BONUS VIDEO: Navijači Gruzije u dvorani Aleksandar Nikolić

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.