POČELA PRODAJA KARATA ZA MUNDIJAL: Poznato je koliko karata dobijaju navijači Srbije i kako mogu da dođu do njih!
Foto: Dado Đilas

Nimalo nisu jeftine

POČELA PRODAJA KARATA ZA MUNDIJAL: Poznato je koliko karata dobijaju navijači Srbije i kako mogu da dođu do njih!

Ulaznice za Mundijal se kupuju po specijalnom sistemu i morate da ispunite nekoliko uslova da biste došli do njih

Objavljeno:

Prodaja ulaznica za utakmice grupne faze na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, zvanično je počela danas, 5. decembra.

Tačnije, nije počela klasična prodaja, već prijava za mogućnost da se kupi karta, a 13. marta će oni koji su aplicirali znati da li su ušli u sistem i ostvarili pravo na kupovinu ulaznica.

Prijavljivanje za kupovinu ulaznica se vrši putem sajta FIFA i vrši se na poseban način, a izuzetno važna stvar je da svi koji žele da dođu do karata moraju da naprave i specijalni identifikacioni dokument "Fan ID" bez koga neće moći da uđe na stadion, iako je regularno kupio kartu.

foto: AP

Izrada ovog dokumenta je besplatna, a uz to što se bez njega neće ulaziti na stadion, on omogućava navijačima da deset dana pre, tokom i 10 dana posle Mundijala mogu da putuju u Rusiju i iz nje bez viza.

E sada, što se tiče cena karata, ona za grupnu fazu se kreću od 10.600 do 20.500 dinara i dele se u tri kategorije, a one iz prve su najskuplje.

Ulaznice će biti mnogo skuplje za nokaut fazu:

1/8 finala - 12.700/27.000 (najjeftinije i najskuplje) 1/4 finale - 19.000/41.000 1/2 finale - 32.00/82.000

foto: Printscreen/RTS HD

I na kraju za finale cena će se kretati od 51.000 dinara za onu najjeftiniju, zatim 80.000 za drugu kategoriju i 122.000 za prvu kategoriju.

Ono što je važno jeste da će se za nokaut fazu prodavati uslovne ulaznice, pa tako ako neka reprezentacija ispadne, FIFA će vratiti novac uz zadržavanje 10 dolara zbog dodatnih troškova.

Kada je reč o srpskim navijačima, bilo da su iz Srbije ili žive u inostranstvu, važno je istaći da će FSS dobiti kontigent ulaznica od 8% kapaciteta stadiona na kome se igra meč. U slučaju da potražnja bude veća od onoga što sleduje Fudbalskom savezu Srbije, FIFA će putem žreba izvući one koji će dobiti pravo da kupe ulaznice za utakmice.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Kako je javljeno iz FSS, već sada se može reći da je potražnja za karte za mečeve srpske reprezentacije izuzetno velika, pogotovo iz dijaspore.

Podsećamo da će Srbija svoje mečeve u grupnoj fazi igrati u sledećim gradovima i terminima:

Srbija - Kostarika 17. jun (Kosmos arena, Samara)

Srbija - Švajcarska 22. juna (Kalinjigrad)

Srbija - Brazil 27. jun (Otkritje arena, Moskva)

BONUS VIDEO: Milan Mačvan posle utakmice sa Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.