PARTIZAN OPTUŽEN ZA RASIZAM ZBOG "ŽIVELA SRBIJA"?! Potpuni apsurd je ono za šta je delegat prijavio crno-bele UEFA!
Foto: Espreso

OVOGA NEMA NIGDE

PARTIZAN OPTUŽEN ZA RASIZAM ZBOG "ŽIVELA SRBIJA"?! Potpuni apsurd je ono za šta je delegat prijavio crno-bele UEFA!

Izveštaj češkog delegata sa utakmice protiv Jang Bojsa je bio prilično debeo, a on se potrudio sve i svašta da napakuje "crno-belima", prema rečima Miloša Vazure

Objavljeno:

Partizan će se naći na tapetu UEFA, i kad nije i kada jeste kriv!

Još u petak je odjeknula vest da je Disciplinska komisija UEFA pokrenula postupke protiv Partizana i Crvene zvezde, a da je jedna od tačaka koje se istražuju i navodni rasizam na tribinama.

I dok su u Humskoj najviše strepeli od mogućih transparenata posvećenih Ratku Mladiću zbog koji bi UEFA bila rigorozna, a koji je na kraju izbegnut šifrovanom porukom Grobara osuđenom generalu vojske Republike Srpske, potpuni šok je da je ono što je naizgled bezazleno okarakterisano kao najveći mogući prekršaj.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Kako je češki delegat na meču sa Jang Bojsom je u svom izveštaju naveo doslovce da su pristalice Partizana ispoljile rasizam zato što su skandirale "Živela Srbija"?!

- U izveštaju češkog delegata doslovce stoji: navijači sa južne tribine su propagirali rasizam uzvikivanjem: "Srbija, Srbija..." i "Živela kraljevina Srbija". U teren su tokom utakmice ubačene dve petarde, a posle meča su skupljači lopte ušli u teren - kaže za "Novosti" generalni direktor kluba, Miloš Vazura.

Generalni direktor smatra da je ovo već namerno i upereno s ciljem protiv Partizana.

foto: Dado Đilas

- Kako ono uzvikivanje: "Srbija, Srbija" može da se podvede pod rasizam. Drugo, naša deca koja skupljaju lopte su posle utakmice ušla u teren, a pošto su i oni deo ambijenta i na neki način učesnici događaja, nikoga nisu ugrozili svojim prisustvom kada je sudija dao znak za kraj. Očekujemo prijavu Disciplinskoj komisiji UEFA, a pošto konačnu odluku očekujemo pre gostovanja Dinamu u Kijevu, opravdano ćemo da se žalimo na neke navode. Tu postoji i elementarnog nepoznavanja istorije. Uzvikivanje imena svoje države ne može biti rasizam - dodaje Vazura.

Uz sve to, u izveštaju delegata je ipak naveden sporni transparent "Nek je tvojoj majci hvala", ali i opet zakrčeni prolazi i korišćenje ozvučenja za navijače.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Međutim, Vazura ne očekuje rigoroznu kaznu, iako se delegat u svom izveštaju potrudio da prilično "napakuje" Partizanu.

- Pouzdano znamo da se na nekim stadionima u Evropi tolerišu zakrčeni prolazi na najvatrenijim navijačkim tribinama. Na natpisu na transparentu se nigde ne pominje ime generala Ratka Mladića, kao što se nijednog sekunda nije čulo skandiranje njegovog imena. Zato očekujem samo novčanu kaznu UEFA, jer jedino opravdanje za prijavu delegata nalazim u dve bačene petarde i eventualno zakrčene prolaze na jednoj od tribina - rekao je Vazura.

Podsećamo da je Partizan zbog kazne od UEFA već dve utakmice u Evropi igrao pred praznim tribinama, protiv Videotona i Dinama iz Kijeva.

BONUS VIDEO: Vulićević sa Grobarima vodi navijanje posle pobede nad Jang Bojsom

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.