Jednoj reprezentaciji preti izbacivanje sa Mundijala: Ako se to desi bila bi ogromna tragedija, ali bi Srbiji to odgovaralo!
Foto: Dado Đilas

Ne valja se radovati tuđoj nesreći

Jednoj reprezentaciji preti izbacivanje sa Mundijala: Ako se to desi bila bi ogromna tragedija, ali bi Srbiji to odgovaralo!

Svetska kuća fudbala je zatražila dodatnu dokumentaciju iz FS Perua kako bi razmotrila situaciju i donela odluku

Objavljeno: 12:15h

Da li će se dogoditi veliki presedan i FIFA posegnuti za krajnjim i najrigoroznijim merama za Svetsko prvenstvo, tačnije izbacivanjem sa istog?!

Fudbalskoj selekciji Perua preti isključivanje sa takmičenja u Rusiji, a razlog je uglavnom ono što se dešava u toj zemlji, a što FIFA nikako ne dozvoljava - uplitanje politike u sport.

Naime, u Peruu je dat predlog zakona da Fudbalski savez te zemlje postane deo Instituta za sport i ukoliko bude usvojen, selekcija iz Južne Amerike će biti izbačena sa Mundijala.

foto: EPA

FIFA je zatražila dodatnu dokumentaciju, a zvaničnici FS Perua su tražili od vladajuće koalicije da sačeka sa raspravom o ovom predlogu zakona i da prođe Mundijal na koji je ta zemlja čekala 36 godina.

Inače, svetski mediji su odmah preneli ovu vest i najavili da bi umesto Perua mogla u Rusiji da se nađe Italija, međutim, od toga nema ništa, jer je Peru u baražu igrao protiv Novog Zelanda i ako se desi da budu diskvalifikovani, onda bi ekipa sa Novog Zelanda išla u Rusiju.

Samim time bi došlo do pomeranja u šeširima i Srbija bi uskočila u treći šešir na žrebanju 1. decembra.

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara na treningu Partizana pred meč sa Jang Bojsom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.