Iz Borca stiglo opravdanje što nije bilo para: Kupili smo golove najnovije generacije, kućice za ekipe, nov tunel...
Foto: Fonet

VRAĆA SE STABILNOST U ČAČAK!

Iz Borca stiglo opravdanje što nije bilo para: Kupili smo golove najnovije generacije, kućice za ekipe, nov tunel...

Igračima i zaposlenima u tom kolektivu se dugovalo preko 30 miliona dinara, a uz pomoć grada i sponzora uspešno je vraćeno dve trećine te sume.

Objavljeno:

Rukovodstvo fudbalskog kluba Borac Čačak se poslednjih dana bori sa velikim problemima, odnosno finansijskim koji su klub doveli "do štapa".

Igračima i zaposlenima u tom kolektivu se dugovalo preko 30 miliona dinara, a uz pomoć grada i sponzora uspešno je vraćeno dve trećine te sume.

FEJSBUK GROZNICA BALKANSKOG SPORTA: Navijači, evo koliko vas ima na Fejsbuku i ko ubedljivo vodi! (FOTO)

Čačani su rešili da se pohvale pojedinostima putem saopštenja, koje vam prenosimo u celosti.

Milojević otkrio planove za Zvezdinog supertalenta Joveljića!

- Dolaskom na čelo kluba u junu mesecu, novo rukovodstvo Borca se suočilo sa velikim organizacionim, ali pre svega finansijskim problemima. Samo po osnovu odluka Arbitražnog suda klub je zbog ranijeg nesavesnog poslovanja i rada dugovao igračima i trenerima preko 30 miliona dinara. U veoma kratkom roku FK Borac je uz pomoć grada i sponzora uspeo da izmiri obaveze u iznosu od preko 20 miliona dinara, čime je stekao pravo da nastupa u Super ligi Srbije.

ZATO IZBEGAVAM DA ČITAM NOVINE: Ronaldo digao glas protiv kritičara, da li je ovo najava rata sa medijima?

Grad Čačak je u tom periodu uložio pozamašna finansijska sredstva kako bi se Gradski stadion u pravoj meri priveo nameni i postao reprezentativni sportski objekat. Zamenjena je travnata podloga na glavnom terenu, izrađen je najmoderniji sistem nalivanja, postavljeni su novi golovi najnovije generacije, nabavljene su nove kućice za ekipe i službena lica, kao i tunel za izlazak igrača na teren. Rekonstruisan je i pomoćni teren koji je ponovo priveden nameni.

TAČNO U METU: Kolike su šanse Srbije da osvoji Mundijal? Britanci izneli procenu, ali tekst o nama koji su napisali je pogodio u samu srž!

Poput mnogih sportskih kolektiva i FK Borac se suočava sa velikim finansijskim problemima. Rukovodstvo kluba ulaže maksimalne napore da što ažurnije servisira svoje obaveze prema igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima. Igračima prvog tima se u ovom trenutku realno duguje plata za septembar mesec, kao i plata za oktobar koja još nije stigla na naplatu. Otkazivanje obaveza koje igrači imaju prema klubu nije svakako dobro rešenje ni za klub, ni za grad, a pre svega za igrače koji se profesionalno bave fudbalom. Naš klub i grad su se ovim nerazumnim gestom još jednom našli u žiži javnosti u negativnom kontestu.

TO PITANJE SE NE POSTAVLJA NJEMU: Kako to mislite ko je najbolji igrač Zvezde? Pa, ja! (VIDEO)

Iskreno se nadamo da će igrači još jednom shvatiti u kakvoj je situaciji klub i da će pošteno i časno izvršavati svoje obaveze, kako bi u predstojećih šest kola osvojili što veći broj bodova i tako na pravi i sportski način pokazali i sačuvali kako svoj tako i renome kluba čiji dres nose - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Milko Bjelica posle poraza od CSKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.