Lekcija svima nama iz sporta i života od Saše Ilića! E sad, znamo zašto ga poštuju i Delije, a Grobari mu se klanjaju!
Foto: Dado Đilas

Sve je rekao kako bi trebalo

Lekcija svima nama iz sporta i života od Saše Ilića! E sad, znamo zašto ga poštuju i Delije, a Grobari mu se klanjaju!

Čovek koji je sinonim za Partizan jeste još jednom pokazao kakav je veliki sportsmen

Objavljeno:

Pravo i istinsko sportsko rivalstvo jeste ono koje se vidi samo na terenu, ne sme tu da bude mržnje, smicalica, napada i svega ono što, nažalost, krasi rivalstva u srpskom sportu i fudbalu.

A upravo primer takvog jednog sportiste jeste Saša Ilić koji je još jednom svojim rečima potvrdio ne samo da je legenda Partizana i jedne strane Srbije, već celokupnog sporta.

foto: Dado Đilas

Rekorder crno-belih i srpska verzija Frančeska Totija, je u intervjuu za "Blic" još jednom održao lekciju o tome šta je istinsko sportsko rivalstvo, kako se poštuje najljući protivnik, u njegovom slučaju Crvena zvezda, i kako treba da se ponaša pravi sportsmen.

Tako je on bez problema otkrio da navija za Zvezdu u Evropi i da bi voleo da se oba srpska tima, posle istorijskog istovremenog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, nađu i u nokaut fazi, odnosno da prođu svoje grupe.

- Najnormalnija je stvar da u evropskim mečevima navijam za večitog rivala. Nikad se nije desilo da i Partizan i Zvezda prezime u Evropi, a ja se nadam da će tako biti ove sezone.

foto: Dado Đilas

A dobro znamo da ne samo navijači, već i brojni igrači jednog od "večitih" rivala često priželjkuju neuspeh suparnika u duelima sa evropskim timovima, ali zato i ima poštovanje gotovo svih, pa i onih najokorelijih navijača Zvezde.

- Bilo bi lepo za naš fudbal da i Partizan i Zvezda obezbede nokaut fazu Lige Evrope, jer bi to, uz reprezentaciju koja se plasirala na Mundijal, dalo dodatni impuls ovoj igri u Srbiji. To bi značilo da u fudbalu kod nas konačno nešto funkcioniše na pravi način - dodao je Ilić.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

On se osvrnuo i na "utakmicu sezone" koja očekuje Partizan 23. novembra protiv Jang Bojsa u Humskoj kada crno-beli imaju šansu da sa pobedom i tri boda obezbede sebi evropsko proleće.

- Zavisi kako budemo odigrali protiv Jang Bojsa 23. novembra na našem stadionu. Na dobrom smo putu da se plasiramo u narednu rundu, ali je potreban i taj jedan korak. Imamo šansu, ali ne smemo da budemo euforični. Pre nekoliko sezona smo bili u sličnoj situaciji, pa nam se desilo da ispadnemo. U podsvesti razmišljamo o Jang Bojsu, ali polako... Imamo okršaje i u Kupu i u prvenstvu do meča sa Švajcarcima - rekao je Ilić.

BONUS VIDEO: Milko Bjelica posle sjajne partije u Večitom derbiju!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.