VIDELI SMO NOVU I MLADU SRBIJU: Orlovi iščupali nerešeno u Južnoj Koreji, Orlići s Novog Zelanda položili ispit! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/RTS 1

Prijateljska utakmica

VIDELI SMO NOVU I MLADU SRBIJU: Orlovi iščupali nerešeno u Južnoj Koreji, Orlići s Novog Zelanda položili ispit! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 13:58h

Fudbaleri Srbije se vraćaju neporaženi sa turneje po dalekoj Aziji! "Orlovi " su posle pobede nad Kinom, odigrali nerešeno 1:1 protiv Južne Koreje u gostima, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Vršilac dužnosti selektora, Mladen Krstajić, se potrudio da što većem broju pozvanih igrača ukaže šansu, a protiv Južne Koreje smo konačno imali priliku da vidimo zajedno na terenu u dresu seniorske reprezentacije nekolicinu članova zlatne generacije srpskog fudbala koja je osvojila omladinski Mundijal pre dve godine.

Tako su sredinom terena rukovodili sve sami igrači iz te generacije na startu duela sa Južnom Korejom, Grujić, Maksimović, Milinković Savić i Živković, a priključen im je bio samo Adem Ljajić, dok je u napadu bio Prijović od starta.

Odlično se nosila ova kombinovana postava, da je tako nazovemo, sa izuzetno opasnim, brzim, tehnički sjajno potkovanim Južnokorejcima u dobrom delu utakmice.

Ipak, u finišima oba poluvremena je bilo vidljivo da su padali pod pritiskom i naletom agresivnih domaćih igrača koji su baš u tim periodima i stvarali najviše problema našem timu i šansi pred golom.

No, do vođstva smo ipak mi prvi stigli posle sjajno izvedene akcije koju je pogotkom krunisao Ljajić, ali nažalost, pomalo i prestrogo, a definitivno neočekivano, penal koji je arbitar dosudio samo tri minuta kasnije za Južnu Koreju, prilično nas je izbacio iz balansa.

foto: Printscreen/RTS 1

Svakako ono što brine jeste pad koncentracije u finišima poluvremena, a pogotovo u samoj završnici utakmice kada je najbolji igrač Južne Koreje Son Min upao u stanje frustriranosti zbog sjajnih odbrana Marka Dmitrovića koji je dokazao svoj kvalitet.

JUŽNA KOREJA - SRBIJA 1:1

Južna Koreja: Čo, Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim, Kvon, Ko, Ki, Jung, Li, Son.

Srbija: Stojković (Dmitrović 46), Rukavina, Ivanović (Veljković 68), Vuković, Obradović, Milinković Savić (Gaćinović 74), Ljajić, Nemanja Maksimović, Grujić, Živković (Radonjić 80), Prijović.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

90. minut - KRAJ!

90. minut - Strašna šansa za Južnu Koreju i nova za Sona! Dmitrović je ponovo savršeno odbranio.

74. minut - Sjajna sada šansa za Koreju, odlično je šutirao Son, ali Dmitrović pokazuje da je s pravom pozvan u nacionalni tim. Fantastična odbrana!

62. minut - GOOOL! Ja Čeol postiže pogodak iz penala, lako je savladao Dmitrovića.

61. minut - PENAL! Pravo niotkuda arbitar pokazuje na belu tačku samo što smo za Južnu Koreju i to samo što smo poveli. Duel Vukovića i napadača Južne Koreje i blago odgurivanje na centaršutu, arbitar iz Kine je okarakterisao kao najstrožu kaznu.

58. minut - GOOOL! Srbija vodi pogotkom Adema Ljajića, njegovim drugim na ovog turneji. Sjajna akcija naše reprezentacije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača i lopta išla od noge do noge, asistencija za Milinkovića Savića, gol Ljajića.

53. minut - Prva opasnost u drugom poluvremenu i to pred golom Srbije. Obradović je pogrešio i dao loptu protivniku u noge, ali je Ivanović uspeo da ispravi njegov kiks.

43. minut - I evo sada najbolje šanse za južnokorejsku reprezentaciju. Najbolji igrač Son je šutirao nogom posle centaršuta, ali je Stojković bio na visini zadatka.

30. minut - Sada Stojković sprečava gol Južnokorejaca. Naši su zastali očekujući da će arbitar svirati faul nad našim igračem u šesnaestercu, ali se on nije oglasio i to su pokušali da iskoriste igrači u crvenim dresovima.

27. minut - Najbolja prilika za nas: Sjajno izveden slobodan udarac Adema Ljajića, ali Hjun Vo krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

21. minut - Uh, do sada najbolja šansa da stignemo do vođstva. Dupli pas Prijovića i SMS-a, potom odličan dribling veziste Lacija i udarac sa nekih 18-19 metara, ali lopta pogađa spoljni deo mreže.

15. minut - Prvi naš pokušaj ka golu Južne Koreje. Ljajić je hteo da uhvati volej posle boksovanja domaćeg golmana, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla daleko od gola.

8. minut - Otvoren ulazak u meč od strane obe ekipe. I jedni i drugi napadaju, agresivni su, čini se da nešto više loptu u posedu ima domaćin.

11.50 - Inače da ne zaboravimo da pomenemo da naš kapiten Branislav Ivanović slavi veliki jubilej na ovom susretu, jer će mu ovo biti 100. meč u dresu nacionalnog tima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.