LETEĆI CIRKUS SLAVIŠE KOKEZE: Zašto je smenjen Muslin, zašto niko neće da bude selektor Srbije i zašto nam se čak i Englezi smeju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić/Nebojša Mandić/Saša Pavlić Koky/Printscreen Youtube

KAKVA DRŽAVA, TAKAV I FUDBAl

LETEĆI CIRKUS SLAVIŠE KOKEZE: Zašto je smenjen Muslin, zašto niko neće da bude selektor Srbije i zašto nam se čak i Englezi smeju? (FOTO) (VIDEO)

Godina je 2017, Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu, ali ostala bez selektora Slavoljuba Muslina. Zašto se to dogodilo, ko će ga zameniti, šta tu ne štima? Zašto su Piksi i Paunović odbili FSS? Šta u stvari predstavlja Mladen Krstajić?

Objavljeno:

Kostarika, Kamerun, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Tunis, Nigerija, Južna Afrika, Iran, Meksiko... A, sada se i Srbija našla u ovom "laskavom" društvu! Ne zato što su ove reprezentacije kao autsajderi postizale ogromne uspehe, već zato što sve ove države imaju jednu zabrinjavajuću sličnost. Sve su otpustile selektora pošto ih je odveo na veliko takmičenje (u našem slučaju Svetsko prvenstvo).

Slavoljub Muslin, odnosno naš nacionalni tim, pod njim možda nije igrao lepršav fudbal, ali ga je igrao na rezultat. Prvi put od Ilije Petkovića (čiji je rezultat, nažalost, izostao na samoj planetarnoj smotri), kada je poslednja reprezentacija SCG izborila plasman na Mundijal uz primljen samo jedan gol. Međutim, rezultat nije dovoljan u našoj zemlji.

Mnogi od vas se pitaju: Zašto je otpušten Muslin?

foto: Zorana Jevtić

Da bismo odgovorili na to pitanje, moramo da se vratimo u 1998. godinu i setimo se igrača po imenu Saša Marković (igrao za Železnik i Crvenu zvezdu, ne onaj što je igrao za OFK Beograd i Partizan).

Njemu je pred SP u Francuskoj te godine jedan od "menadžera" (nažalost, nikada ga nije imenovao) ponudio interesantan aranžman. Ponudio mu je da uz određenu novčanu naknadu, on postane njegov agent, "gurne" ga u nacionalni tim za Mundijal, gde bi mu bilo garantovano da igra 20 minuta na kraju svake utakmice. Kao posledica svega toga obećan je transfer u neki veliki klub. Sam Marković je ovo potvrdio u emisiji Insajder koja se bavila fudbalskom mafijom.

Obradović i Gudelj uglas: Neće biti lako, Koreja je organizovana reprezentacija! (FOTO) (VIDEO)

No, vratimo se sadašnjosti...

Možda je Muslin jednostavno ostario (malo verovatno).

Možda je čovek od autoriteta i integriteta, pa nije želeo da mu drugi govore ko mora, a ko ne sme da igra.

foto: Dado Đilas

Možda je opet potvrđena teorija da bivši trener Crvene zvezde ne ume da se uhvati u koštac sa pravim pritiskom, pošto je opštepoznata činjenica da je on posle duple krune sa crveno-belima napustio klub, a tada se govorkalo da je to uradio isključivo jer se plaši neuspeha i želi da sačuva neukaljan obraz.

Tek što je počeo da vodi reprezentaciju, Krstajić je iznervirao velikana italijanskog fudbala! (VIDEO)

A, možda je, kako se po kuloarima može načuti, gosn Muslin tražio novac od "trećih lica" kako bi nečije igrače gurao, a "menadžeri" nisu hteli da mu daju "parče torte" od transfera.

A, postoje određene naznake u javnosti koje mogu da nas navedu na zaključak da je posredi ipak ova četvrta, najgora solucija.

foto: Dado Đilas

Jedina dva renomirana stručnjaka koja je FSS navodno kontaktirao (Goran Bunjevčević se tokom popodneva u ponedeljak oglasio i rekao da Savez nikoga nije kontaktirao, ali nije baš realno da su se ljudi iz reprezentacije "onako" sastali sa Piksijem u Kini) kategorički su odbila da preuzmu selektorsku palicu - Veljko Paunović i Dragan Stojković Piksi, a drugi o kojima se pričalo (Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović...) nisu ni kontaktirani jer su vlasnici našeg fudbalskog cirkusa verovatno znali da nema šanse da su njih dvojica spremni da ukaljaju svoje teško stečeno ime.

Ovo će razočarati sve! FSS se oglasio povodom izbora novog selektora! (FOTO)

- Konačno je došlo vreme da prekinemo više da pričamo o afirmaciji igrača i predstavljanju našeg stila i mentaliteta, hajde sada da se baziramo na nešto konkretno, na neki rezultat i na svetskom nivou. Sam plasman na Svetsko prvenstvo svakako jeste sjajan uspeh - rekao je Veljko Paunović kada je odbio da bude selektor.

Reči legendarnog Piksija bile su daleko ubojitije po našu sumornu fudbalsku realnost (talenat je nesporan, samo je mašinerija iza malo zarđala).

foto: Fonet

- Nisam želeo da preuzmem Srbiju u ovom trenutku jer sam oduvek hteo da gradim tim po mom ukusu - očigledno aludirajući na to da fudbalski menadžeri i neka druga "sumnjiva lica" kroje nacionalni tim Srbije.

Odveo ih na Svetsko prvenstvo, njima je to dovoljno: Dalić ostaje selektor Hrvatske i za Mundijal! (VIDEO)

Zato, ne bi bilo čudno da se posla selektora prihvati Mladen Krstajić, koji je kao štoper Partizana i Verdera dostigao nivo legende...

Ali, kao trener nije uradio ništa! Bar za sad... Osim što je bio u dobrim odnosima sa rukovodstvom FSS. Pre nego što je uzeo reprezentaciju pred mečeve sa Kinom i Južnom Korejom, samostalno nije vodio nijednu ekipu (bio je samo jedan od članova stručnog štaba našeg nacionalnog tima).

foto: Filip Plavčić

Možda je uprava FSS konačno našla nekoga ko "nije skup", kome novac možda ni ne treba, a ima i dobru karijeru iza sebe kao pokriće potencijalno loših rezultata, kako bi upotpunio ovaj cirkus zvani "srpski fudbal".

Krstajić je umesto četiri standardna reprezentativca, doduše umorna od gostovanja u Kini, za utakmicu sa Južnom Korejom pozvao Đorđa Ivanovića iz subotičkog Spartaka, Aleksandra Filipovića iz Voždovca, Nikolu Aksentijevića iz niškog Radničkog i Miloša Simonovića iz Napretka. Ukoliko oni zaigraju koji minut protiv suseda ozloglašenog Kim Džong-Una, a onda budu i prodati u neki od belgijskih, turskih, ruskih, italijanskih klubova u narednih par prelaznih rokova, prisetićete se vi ovog teksta.

Poznato zašto je Krstajić pozvao četiri momka iz Superlige za duel sa Južnom Korejom! (FOTO)

A, kada i Englezi, nacija poznata po stalnim smenama selektora i konstantnim žalbama na račun fudbalskih funkcionera, počnu da vam se smeju, jasno je dokle ste kao fudbalska nacija dospeli.

- Završili su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo prvo u grupi! Posle osam godina igraju na nekom velikom takmičenju! Otpustili su trenera? - pisalo je na Tviter nalogu BBC nedugo posle prevrata na klupi Srbije.

ŠOU U PIREJU: Grci pevaju "Srbija, Srbija", pored terena naše zastave! (VIDEO)

Ni Englezi ne mogu da pronađu smisao u potezu Fudbalskog saveza Srbije, pa između ostalog i napominju da je Muslin izgubio samo jednu od deset utakmica.

Pronalazite li vi u ovome ikakav smisao, ili je lični interes kriv za novo potencijalno posrnuće našeg fudbala? Nadate li se da na Svetskom prvenstvu možemo da napravimo ikakav rezultat sa Mladenom Krstajićem na klupi?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.