TI JEDINI MOŽEŠ DA VODIŠ ZVEZDU: Terzić ispričao kako ga je Vučić doveo u klub i šta se desilo tada!
Foto: Nebojša Mandić/Zorana Jevtić

priznao kako je Bilo

TI JEDINI MOŽEŠ DA VODIŠ ZVEZDU: Terzić ispričao kako ga je Vučić doveo u klub i šta se desilo tada!

"Alfa i omega" crveno-belih uspela je da u poslednje četiri godine prilično konsoliduje katastrofalnu finajsijsku situaciju u klubu, a iz toga su se izrodili i uspesi

Objavljeno:

Zvezdan Terzić stigao je u Crvenu zvezdu u proleće 2013. godine nakon osvajanja domaće titule, ali i izbacivanja iz Evrope zbog dugova prema drugim klubovima, bivšim igračima, zaposlenima...

U prethodne četiri godine je bio "alfa i omega" kluba i uspeo da ga vrati na nekadašnji put. Pod njegovim vođstvom najpre kao generalnog sekretara, a sada i kao generalnog direktora, crveno-beli su opet stigli do grupne faze nekog evropskog takmičenja, igrali su protiv Arsenala, dug je značajno umanjen i finansije stabilizovane.

foto: Nebojša Mandić

O svim tim stvarima i svemu što se dešavalo u prethodne četiri godine, kao i kako je stigao na Marakanu, govorio je u opširnom intervjuu za "Nedeljnik" iz koga prenosimo neke delove.

Terzić je bez zadrške ispričao kako je stigao u klub i priznao da je to bilo na predlog sadašnjeg predsednika, a tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, velikog navijača Zvezde.

foto: Fonet

- Aleksandar Vučić jeste veliki navijač Crvene zvezde i to ne krije, ali nisam primetio, a ne znam da li ste vi primetili da Zvezda ima neki popust zato što prvi čovek države navija za nju. Imam utisak da je Vučić veliki navijač Zvezde, ali postoji opstrukcija da Crvena zvezda ide ka vrhu. I sve mu to rade iza leđa - rekao je Terzić i ispričao da između njih dvojice ima komunikacije:

- On voli Crvenu zvezdu i imamo komunikaciju. On me je doveo u Crvenu zvezdu. On me je 2013. zvao u kabinet i rekao: 'Terza, ti si jedini čovek koji može da vodi Crvenu zvezdu'.

foto: Saša Pavlić Koky/Dragana Udovičić

Terzić je potom ispričao da nije Vučić njega lično postavio tada na funkciju za generalnog sekretara, već da ga je predložio tadašnjem Upravnom odboru kluba.

- Formalno me je doveo Upravni odbor. To se kuvalo, tog dana kada je Džajić podneo ostavku, otišao je i Miško Zečević i nije bilo mesto generalnog sekretara. Naravno da najmoćniji čovek u državi lako može da pošalje poruku: 'Ja cenim tog i tog, vi kako hoćete, ali razmislite da li biste ga doveli.' I naravno da će uvek biti nekog ko će da prihvati tu sugestiju.

foto: Dado Đilas

- Doveo me je Upravni odbor, koji postavlja i razrešava. Ali isto tako nije UO razrešio ove koji su otišli 2015, nego ih je razrešila severna tribina. Teško se Partizan i Crvena zvezda mogu voditi bez podrške političkih struktura, i nikada se nisu ni vodili - kazao je generalni direktor crveno-belih.

Ono što sigurno posebno intrigira jeste i mešanje političkih struktura u sam fudbal i klupske strukture, ali prema njemu to nije ništa novo u srpskom fudbalu, jer bez podrške političara se ne može.

- Ne treba od toga praviti famu. Kad to državni vrh nije uticao ko će biti rukovodstvo Crvene zvezde i Partizana? Takav je sistem i to tako funkcioniše. I kuku onome ko nema podršku države- rekao je Terzić.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle trijumfa

(Espreso.co.rs / Izvor: Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.