NEVERICA! Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Zvezdinog bivšeg asa! (FOTO)
Foto: Fonet

istraga završena

NEVERICA! Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Zvezdinog bivšeg asa! (FOTO)

Kako je uspeo u ovo da se upetlja?

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš je u velikim problemima jer je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega, prenosi "B92"!

Igrao za Čikago Bulse, a sanja dres Srbije! Čovek koji prosečno beleži 19.5 poena uskoro u dresu Orlova? (VIDEO)

Pored Njeguša još četiri osobe okrivljene su zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njeguš i ostali bili su uhapšeni u sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji “skener”, a on je nakon desetak dana provedenih u pritvoru pušten da se brani sa slobode.

Optužnica protiv njih još nije potvrđena, pa se detalji ne saopštavaju.

Zvezda je OPET BRUTALNO KAŽNJENA! Evo šta sad nije po volji UEFA! (VIDEO) U informaciji tužilaštva se precizira da je optužnica podignuta 11. septembra. Nju treba da potvrdi Posebno deljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) pred kojim je u toku odlučivanje povodom dostavljenih odgovora okrivljenih i branilaca na optužnicu.

Kada kapiten kaže! Bane je imao jasnu poruku vezanu za Sergeja i reprezentaciju! (FOTO)

foto: Saša Pavlić Koky

Pored Njeguša istraga je sprovedena i protiv Draginje Bajić, privatnika Nemanje Obradovića, vlasnika i direktor firme "Parket planet" Nebojše Đokića kao i auto-prevoznik iz Užica Radeta Stakića. Istom krivičnom prijavom bio je obuhvaćen i državljanin Republike Srpske Željko Papić iz Čajnica, koji je u međuvremenu sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, prema kojem je osuđen na godinu dana zatvora.

Gol koji će OBIĆI ČITAV SVET! Bivši igrač Zvezde iskopirao penal Mesija i Luisa Suareza! (VIDEO) Prema navodima krivične prijave po kojoj se vodio postupak protiv njih, osumnjičeni se terete da su od početka 2007. godine do dana podnošenja krivične prijave, sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra. Osumnjičenima se stavlja na teret da su znajući za činjenicu da se protiv Vitomira Bajića, koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011, vodi krivični postupak i da je u bekstvu za delo organizovanog kriminala u toj državi, u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac koji potiče od krivičnog dela u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru kao i u kupovinu udela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mestu Krnježevci (SO Stara Pazova). Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo. Kako je tada navedeno, ni pokojni Vitomir Bajić, za kojeg mediji pišu da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, a ni lica obuhvaćena krivičnom prijavom nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

BONUS VIDEO: Milko Bjelica posle pobede nad Barselonom

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.