Subotić konačno bio starter za Dortmund, Gaćinović asistent, minimalac Bajerna! (VIDEO)
Foto: Profimedia

bindesliga, 9. kolo

Subotić konačno bio starter za Dortmund, Gaćinović asistent, minimalac Bajerna! (VIDEO)

Borusija je ovim remijem zadržala prvo mesto na tabeli Bundeslige sa 20 bodova, jednim više od Lajpciga, a tri manje od Bavaraca

Objavljeno:

Fudbaleri Borusije Dortmund nisu uspeli na gostovanju u Frankfurtu da pobede Ajntraht, pošto su ispustili prednost od dva gola i na kraju igrali nerešeno 2:2, dok je Lajpcig na svom terenu sa 1:0 trijumfovao protiv Štutgarta, u utakmicama osmog kola nemačke Bundeslige.

Ovde se više ne zna ko pije, a ko plaća! Novi obrt! Tončev tvrdi da Bunjevčević ne ide nigde?! (FOTO)

U ostalim utakmicama devetog kola Bajer Leverkuzen je na gostovanju sjajnom igrom u drugom delu posle preokreta pobedio Borusiju Menhengladbah sa 5:1, dok je Hanover sa 2:1 pobedio Augsburg.

Lider u prvenstvu Nemačke, Borusija Dortmund, na gostovanju protiv Ajntrahta poveo je golom Nurija Sahina u 19. minutu, da bi Maksimilijan Filip na asistenciju Marija Gecea u 57. povisio na 2:0. Ajntraht je u 64. minutu uspeo da se vrati u utakmicu nakon što je Sebastijan Haler realizovao jedanaesterac koji je skrivio golman Roman Burki.

Igrao za Čikago Bulse, a sanja dres Srbije! Čovek koji prosečno beleži 19.5 poena uskoro u dresu Orlova? (VIDEO)

Samo četiri minuta kasnije Marijus Volf doneo je izjednačenje svom timu posle sjajnog proigravanja srpskog reprezentativca Mijata Gaćinovića, koji je izbacio celu odbranu "milionera".

Do kraja susreta nije bilo prilika za gol, pa je tako meč završen bez pobendika. Borusija je ovim remijem zadržala prvo mesto na tabeli Bundeslige sa 20 bodova, jednim više od Lajpciga, dok je Ajntraht sedmi sa 14. ; Lajpcig je pred svojim navijačima slavio protiv Štutgarta golom Marsela Sabicera u 23. minutu.

Štutgart je posle ove utakmice ostao na 11. mestu sa 10 bodova. Bajer iz Leverkuzena je na gostovanju protiv Borusije Menhengladbah gubio sa 1:0, ali je u drugom delu u potpunosti nadigrao domaćina i sa pet golova došao do ubedljivog trijumfa.

Borusija je povela golom Fabijana Džonsona u sedmom minutu, da bi Bajer stigao do izjednačenja golom Svena Bendera u 48. Preokret "farmaceutima" doneli su Leon Bejli u 59, Julijan Brant u 61, Kevin Voland u 69. i Joel Pohjanpalo u 81. Borusija je osma sa 14 bodova, dok je Bajer deveti sa 12. Hanover je takođe na gostovanju došao do pobede posle preokreta nad Augsburgom koji je od 33. minuta vodio sa 1:0 golom Mihaela Gregoriča. Potpuni preokret Hanoveru doneo je Niklas Fulkrug koji bio strelac golova u 76. i 89. minutu utakmice.

Zvezda je OPET BRUTALNO KAŽNJENA! Evo šta sad nije po volji UEFA! (VIDEO)

Hanover je šesti sa 15 bodova, dok je Augsburg 10. sa 12.

U poslednjem meču dana Bajern je pogotkom Tolisoa pobedio HSV sa 1:0 i izjednačio se sa Milionerima na čelu tabele.

Bundesliga 9. kolo

Petak:

Šalke - Majnc 2:0 (1:0)

(Gorecka 13, Burgsteler 74)

Subota:

Augzburg - Hanover 1:2 (1:0)

(Gregoriš 33 - Fulkrug 76,90)

Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 1:5 (1:0)

(Džonson 7 - Bender 48, Bejli 59, Brant 61, Voland 69, Pohjanpalo 81)

Ajntraht - Dortmund 2:2 (0:1)

(Haler 64 pen, Volf 68 - Sahin 19, Filip 57)

Lajpcig - Štutgart 1:0 (1:0)

(Zabicer 23)

Hamburger - Bajern 18.30

Nedelja:

Keln - Verder 13.30

Frajburg - Herta 15.30

Volfzburg - Hofenhajm 18.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.