ESPRESO ANALIZA: Zašto ovo ipak nije Superliga, iako mnogo liči? Da li je srpska trava bolja od albanke? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/EPA/Valdrim Xhemaj

NAŠE VIĐENJE gostovanja na jugu

ESPRESO ANALIZA: Zašto ovo ipak nije Superliga, iako mnogo liči? Da li je srpska trava bolja od albanke? (FOTO) (VIDEO)

Šta je to Đukić uradio zbog čega zaslužuje jedno "bravo"? A šta za prekor fudbalske javnosti? Da li je ovo dobar ili loš rezultat za Partizan?

Objavljeno:

Po završetku utakmice u Elbasanu, gde je Partizan obezbedio jedan bod protiv Skenderbega, poletni ofanzivni vezista Marko Janković rekao je:

- Bolje je osvojiti jedan bod nego nijedan, ali iskreno - nisam zadovoljan. Jeste bio prvi put da igra ova četvorka u ofanzivnoj liniji, ali u Evropi šanse moraju da se koriste, jer ovo nije Superliga!

foto: Reuters

I da, zaista, videlo se da čak ni utakmica sa timom koji prvi put igra Evropu ne može da se shvati kao gostovanje pojedinim ekipama iz našeg domaćeg prvenstva (bez namere da se neko omalovaži). Zašto?

ĐUKIĆ: Igrali smo za četvorku! U Beogradu će se sve odlučivati!

Iako je Partizan navikao da igra na očajnim terenima (pašnjacima), nije albanska trava kriva za neefikasnost crno-belih, iako jeste pomogla. Neuigranost ofanzivne linije, sa Zoranom Tošićem i Sejdubom Sumom koji do sada nisu igrali zajedno, videla se od prvog do posledneg minuta. Nije pomogla ni Tavambina nervoza, ali o tome ćemo malo kasnije. Janković se trudio, ali u nekim momentima nije imao pravu podršku saigrača.

foto: Reuters

U Superligi bi gol nekako ipak bio postignut. Bude tako na svakom gostovanju. Ovde nije. Nije - zato što su albanski fudbaleri kao osice trčali i činili svaki prijem lopte gotovo nemogućim. Ginuli su na terenu. Zato što imaju, za razliku od superligaških ekipa, iskusnog golmana Orgesa Šehija sa blizu deset nastupa u reprezentaciji, koji u klubu brani još od 2010. godine i predvodi ga kao kapiten. Kada je sve zakazalo u igri domaćina poslednjih pet minuta, on je održao tim u životu. Zato što su ih nosili navijači, a Partizan ih, odlukom UEFA nije imao. U Superligi, da se ne lažemo, na svakoj utakmici crno-beli imaju većinsku podršku (osim Večitog derbija i gostovanja Novom Pazaru).

Najskuplje pojačanje u istoriji kluba ne sme da u 65. minutu bude na izmaku snaga, pa da se u odbranu vraća mravljim korakom i dopušta protivniku lakšu organizaciju napada. A, da još promašuje šut sa pet metara na samom kraju utakmice.

Zato moramo da se vratimo i na već ispričanu priču o Miroslavu Đukiću i izmenama. Smatramo da je promašio ostavljanjem Sejdube Sume na terenu do kraja utakmice, jer je dečku duša bila u petama već na poluvremenu (kada će više da uđe u pravu formu?). Zašto ponovo nije izvršena i treća izmena? Od koga se kriju igrači koji sede na klupi? Ne mogu li Antonov, Pantić ili Radin da budu adekvatna zamena nekom umornom saigraču sa terena?

POSLE 4 MESECA: Partizan dobio novog predsednika!

Međutim, sa izvođenjem veoma nervoznog i razjarenog Tavambe u 66. minutu Đukić je potpuno pogodio. Jer, bilo je pitanje trenutka kada će mu sudija pokazati put u svlačionicu.

foto: Reuters

Još jedan razlog zbog kog Grobari mogu da pohvale Đukića je izbor Milana Mitrovića kao štopera pre Bojana Ostojića, jer je upravo Mitrović u par navrata izvadio vruće krompire iz vatre, u momentima kada je Skenderbeg bio blizu kaznenog prostora Vladimira Stojkovića. Uzgred, cela odbrana je dobro funkcionisala, a Marko Jevtović se još jednom pokazao za kao nerešiva enigma za timove koji ne poseduju ultrabrze fudbalere.

I na kraju - da li je ovaj bod dobar ili loš rezultat? Pobedama protiv Skenderbega 2. novembra i Jang bojsa tri nedelje kasnije, oba puta u Beogradu, Partizan bi mogao da osigura plasman u ''evropsko proleće'', bez obzira na ishod utakmice poslednjeg kola u Kijevu, ali pod uslovom da Jang bojs ne dobije obe preostale utakmice (protiv Dinama i Skenderbega, oba puta kod kuće).

foto: Reuters

A ako i Partizan i Jang bojs budu do kraja maksimalno uspešni u utakmicama na svom terenu, onda će crno-belima biti potreban i još jedan bod u poslednjem kolu u Kijevu.

Espreso saznaje: Ovo su novi članovi upravnog odbora KK Partizan! (FOTO)

Zato, ne treba plakati za prosutim mlekom, već probati da na vreme stanu u red za novo (ah, da, nisu više devedesete, samo nešto mnogo liče), pošto bi dva trijumfa svakako bila ogroman uspeh tima koji je ostao bez tri (po)najbolja igrača iz prošle sezone.

BONUS VIDEO: Grobari pozdravljaju igrače Partizana u poslednjem minutu utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.