ĐUKIĆ SE NE PLAŠI ALBANSKIH NAVIJAČA: Nismo došli da dižemo tenzije! Nerešen rezultat u Elbasanu nije neuspeh!
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

ali idu na pobedu

ĐUKIĆ SE NE PLAŠI ALBANSKIH NAVIJAČA: Nismo došli da dižemo tenzije! Nerešen rezultat u Elbasanu nije neuspeh!

Trener crno-belih ističe da se nada da će biti sportski prihvaćeni i da će se nadmetati u fer borbi

Objavljeno:

Pre poslednjeg treninga pred utakmicu, koji će odraditi na stadionu u Tirani, a ne u Elbasanu, gde će se igrati meč, Miroslav Đukić je održao konferenciju za medija.

Duel srpskog i albanskog šampiona koji je na programu u četvrtak od 21 sat, donosi mnogo više od same fudbalske utakmice, usled dobro poznatih dešavanja iz prošlosti i odnosa između dva naroda, pa je očekivano ovaj meč utakmica visokog rizika.

Crno-beli su u situaciji kada sve imaju u svojim rukama i sa pobedom u Albaniji ostvarili bi veliki korak ka prolasku grupne faze Lige Evrope.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Očekuje nas dobar meč protiv agresivne i tvrde ekipe kakva je Skenderbeg. Reč je o timu koji igra ofanzivan fudbal. Svesni smo da ove utakmice dosta odlučuju, nadamo se dobrom meču i dobrom rezultatu - rekao je Đukić albanskim novinarima.

Oni su ga podsetili na eliminaciju Partizana od strane Fljamurtarija pre 30 godina i pitaju da li možda crno-bele muče "duhovi iz prošlosti".

- Prošlo je mnogo vremena, ovi momci što će sutra igrati tu utakmicu nisu ni videli, tako da ona neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju.

foto: Dado Đilas

Nema sumnje da će domaći navijači imati svoj šou na tribinama pogotovo što je utakmica protiv srpskog kluba, ali Đukića to ne opterećuje.

- Super smo tretirani ovde, nema nikakvih problema, a mi se ne plašimo nikakvog ambijenta. Ovde smo došli da igramo fudbal, 11 na 11 je na terenu, oni će rešavati sudbinu meča. Navikli smo da igramo u teškim ambijentima, jer smo profesionalci - poručio je Đukić.

Albanski novinari su konstatovali da Partizan nije počeo dobro takmičenje, sa čime se nije složio trener crno-belih, ali je poručio da njegova ekipa uvek ide na pobedu.

foto: Fonet/aleksandar Koković

- Nije tačno da nismo počeli dobro grupu, jer smo igrali nerešeno protiv Jang Bojsa, koji je dobra ekipa, na njihovom stadionu. A posle smo izgubili od favorita kakav je Dinamo. Nije to loš početak. Ove utakmice sa Skenderbegom će nam biti ključne po pitanju ambicija. Partizan uvek ide na pobedu, ali i ako bude remi bićemo zadovoljni, jer smo svesni da naspram sebe imamo teškog rivala. Nerešeno ovde nije neuspeh - kazao je Đukić.

Na kraju ih je interesovalo i kakvu će poruku poslati iz Elbasana?!

- Poslaćemo poruku mira. Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučiti fer borba. Nadam se da ćemo shvatiti da nam je u regionu svima potrebam mir. Da ne pravimo tenzije, jer je fudbal ambasador koji ujedinjuje ljude.

BONUS VIDEO: Muta Nikolić posle skupštine Partizana

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.