ĐUKIĆ POVEO 21 IGRAČA U ALBANIJU: Ne idemo da vodimo politiku! Nama je ovo krucijalna utakmica! (FOTO)
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Otputovali u Tiranu

ĐUKIĆ POVEO 21 IGRAČA U ALBANIJU: Ne idemo da vodimo politiku! Nama je ovo krucijalna utakmica! (FOTO)

Trener crno-belih najavljuje da njegove igrače zanima samo sportski aspekt duela sa Skenderbegom i rezultat

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana otputovali su u Tiranu, gde ih u četvrtak u Elbasanu očekuje duel protiv Skenderbega u Ligi Evrope.

Trener Miroslav Đukić je na put poveo 21 igrača i to najjače snage koje ima na raspolaganju u ovom trenutku.

Na spisku se nalaze: Stojković, Kljajić, Jovičić, Vulićević, Miletić G. Nemanja, Mitrović, Ostojić, Miletić R. Nemanja, Antonov, Janković, Đuričković, Everton, Jevtović, Pantić, Ilić, Tošić, Radin, Suma, Ožegović, Tavamba, Solomon.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, treba da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspevaju ekipe koje se isključe iz toga. Uspeli smo u tome da izolujemo igrače, svesni su i oni toga da ne treba da se pominje istorija, niti mi idemo tamo da vodimo politiku. Ne rešavamo ni prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost, hoćemo samo da igramo fudbal - rekao je Đukić na polasku.

Crno-beli dakle obraćaju pažnju samo na sportski aspekt i to je ono što bi trebalo da ih zanima, jer bi pobedom u gostima, a onda i kod kuće nad istim protivnikom načinili značajne korake ka plasmanu u narednu rundu.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Ovo nam je krucijalna utakmica. Bitno nam je da vidimo koji ćemo biti u grupi. Neće biti lako da osvojimo svih šest bodova, ali svakako idemo na pobedu u Elbasanu. Oni su navikli da imaju loptu, agresivni su, ali mi ćemo ići tamo da im otmemo loptu i da im nametnemo ono na sta oni nisu navikli.

Đukić ističe da njegova ekipa u dosadašnjem delu sezone je pružala mnogo bolje partije na strani.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Mnogo bolje funkcionišemo na strani. To nam više odgovara i nadam se da će tako biti i u četvrtak. Najbitnije je da izađemo s dobrim mentalitetom da idemo na pobedu i da pokušamo da pobedimo. Ovo mi je prvi put da dolazim u Albaniju. Idemo protivniku kod njega kući i uvek sa dobrim mentalitetom, ne plašimo se - rekao je Đukić.

U sudaru Partizana sa albanskim timovima ne može da se mimoiđe priča o Fljamjurtariju kada su crno-beli doživeli jedan od najvećih udaraca u Evropi, iako je to bilo pre više decenija.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Treba da razmišljamo pozitivno, nismo toliko ni pričali o Fljamurtariju. Nema potrebe da insistirate na neprijatnim stvarima iz prošlosti. Ova generacija nema sećanja na Fljamurtari. Treba da se fokusiramo na nas, da odigramo bez straha, da tražimo pobedu od prvog minuta - poručio je Đukić.

Podsećamo da iz bezbedonosnih razloga crno-beli poslednji trening pred meč neće odraditi na stadionu na kome će igrati utakmicu, već u Tirani.

BONUS VIDEO: Muta Nikolić posle skupštine Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.