SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Liga šampiona stiže u halu Jezero, Srbija će videti drugi tim Evrope! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

UEFA FUTSAL KUP

SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Liga šampiona stiže u halu Jezero, Srbija će videti drugi tim Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Srpski šampion Ekonomac biće organizator jednog od turnira 'glavne runde' UEFA Futsal kupa

Objavljeno: 16:48h

Kragujevac će od 11. pa do 14. oktobra biti domaćin jednog velikog spektakla.

Futsal u svom punom sjaju! Pobede favorita, pune tribine i spektakularni golovi: Matijević kao Rikardinjo, Vulić u stilu Asmira Begovića! (FOTO) (VIDEO)

U hali Jezero odigraće se turnir glavne runde UEFA Futsal kupa, a na njemu će pored prvaka Srbije Ekonomca učestvovati i vicešampion Evrope Sporting iz Lisabona, prvak Letonije Nikars iz Rige i ukrajinski Kerson.

Za početak, nešto više o UEFA Futsal kupu. Ovo takmičenje je pandan Ligi šampiona u fudbalu, ali se održava na malo drugačiji način. Ove sezone je format dodatno promenjen, a Ekonomac svoje takmičenje počinje iz 'glavne runde'. Pre 'glavne runde' održana je i 'kvalifikaciona runda' u kojoj su se takmičili timovi sa manjim rejtingom. U 'glavnoj rundi' 32 ekipe je raspoređeno u 8 grupa. Svaka grupa igra kvalifikacioni turnir u jednom gradu, po jednokružnom sistemu 'svako sa svakim'. Da bi se olakšao put ka prolasku dalje svim ekipama, UEFA je ove sezone napravila jednu promenu u glavnoj rundi. 16 najbolje rangiranih ekipa (među njima i Ekonomac) raspoređeno je u 4 grupe i iz svake od tih grupa po tri prvoplasirane ekipe obezbediće učešće u takozvanoj 'elitnoj rundi'. Sa druge strane, 16 slabije rangiranih ekipa biće raspoređeno u ostale 4 grupe i iz tih grupa samo pobednik ide u 'elitnu rundu'.

Iskomplikovala je UEFA ovaj sistem, a ukoliko vam naše objašnjenje nije bilo dovoljno dobro više možete pročitati na

UEFA FUTSAL KUP

Ipak, promena sistema je bila dobra vest za Ekonomac, jer je prvak Srbije kvalitetnija ekipa od Nikarsa i Kersona, pa je za očekivati da se plasira u 'elitnu rundu'. U 'elitnoj rundi' 16 ekipa biće raspoređeno u nove 4 grupe, ponovo će svaka grupa igrati svoj turnir po jednokružnom sistemu 'svako sa svakim', a pobednici turnira otići će na fajnl for gde će odlučivati o novom prvaku Evrope.

Sada malo više o samom turniru u Kragujevcu.

Ekonomac će dakle imati sjajnu priliku da se pred svojim navijačima plasira u 'elitnu rundu' u kojoj je već osam puta učestvovao. Uprava na čelu sa Prof. Dr. Veroljubom Dugalićem napravila je tim vredan respekta i dovedena su pojačanja koja svima koji vole tim iz Kragujevca daju za pravo da sanjaju i o fajnl for turniru. Treba za početak proći prvi korak, a tu popularne Studente čekaju sledeći protivnici.

Prvu utakmicu srpski šampion igra sa starim poznanikom, Nikarsom iz Rige. Tri međusobna susreta odigrali su Ekonomac i prvak Letonije i tim iz Kragujevca je dva puta pobedio, dok je u poslednjem susretu bilo nerešeno. Nezgodna su ekipa Letonci i sigurno će tražiti svoju šansu za prolaz dalje, makar kao trećeplasirana ekipa. Sastav čine uglavnom domaći igrači pojačani Brazilcem Edigleusonom. Ekonomac će protiv Nikarsa igrati sredu 11. oktobra od 20:30.

U četvrtak 12. oktobra šampion Srbije igra protiv Kersona. Na papiru Ukrajinci deluju kao najslabiji tim u ovoj grupi, ali znamo koliko je naša reprezentacija imala problema da savlada nacionalni tim Ukrajine u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Gol Miloša Simića u poslednjoj sekundi doneo je veliku radost u beogradskoj Areni, ali baš taj gol treba da bude upozorenje izabranicima Predraga Rajića da ne smeju olako da shvate ovog protivnika.

Petak će biti dan odmora za sve ekipe, a u subotu – spektakl! Na megdan Ekonomcu izlazi Sporting iz Lisabona, tim koji je prošle sezone igrao finale Futsal kupa. Sastav prepun svetskih futsal zvezda, ekipa za koju nastupaju igrači kao što su Aleks Merlim, Fortino, Varela, Žoao Matoš i ostali uliva strah u kosti. Ipak, Ekonomac može da se nosi i sa vicešampionom Evrope uz podršku svojih navijača i borbu tokom svih 40 minuta.

? Marcão fez a antevisão da Main Round da Uefa Futsal Cup. #FutsalSCP

Објава коју дели Sporting CP Futsal - Oficial (@sporting_cp_futsal) дана

Ekonomac je do sada Futsal kup igrao osam puta, a evo i svih rezultata dosadašnjih utakmica Kragujevčana u najelitnijem takmičenju ovog sporta:

Sezona 08/09 – Luparense 1:3, Nova Gljivice 4:4, Nikars 5:2 (glavna runda), INTER MOVISTAR 1:5, BENFIKA 1:8, HAPOEL IROMI 4:4 (elitna runda)

Sezona 10/11 – Akademia 3:1, Akcija 21 Šarlroa 3:2, Kremlin Paris 7:1, BENFIKA 2:5, TAJM LjVOV 7:1, NACIONAL 4:1

Sezona 11/12 – Uragan 5:3, Omonia 5:1, Asa Ben Gurion 6:2, DINAMO MOSKVA 1:9, KAIRAT 0:2, ŠATELAN 4:2

Sezona 12/13 – Nikars 4:3, Vegakamaraten 6:2, Železarec 8:1, KAIRAT 0:5, HRUDIM 4:1, SLOV – MATIK 3:3

Sezona 13/14 – Ajndhoven 6:1, Nacional 4:1, Vegakamaraten 5:1, DINAMO MOSKVA 0:5, SLOV – MATIK 4:2, LITIJA 4:2

Sezona 14/15 – Baku Junajted 1:4, Luparense 3:2, Atina 3:1, KAIRAT 3:6, SPORTING PARIS 1:4, NIKARS 5:5

Sezona 15/16 – BENFIKA 0:3, LOKOMOTIVA HARKOV 1:6, SLOV – MATIK 2:2

Sezona 16/17 – Nacional 5:1, Atina 5:2 , Lida Lidselmaš 1:0, BREZJE MARIBOR 2:6, INTER FS 1:8, HRUDIM 1:0

Dakle, Studenti imaju skor od 25 pobeda, 5 nerešenih i 15 poraza na 45 utakmica u ovom takmičenju, uz gol razliku 144:133.

Treba napomenuti da je ulaz u kragujevačku halu Jezero besplatan za sve utakmice, a direktan prenos mečeva srpskog šampiona moći ćete da pratite na Sportklubu i na internet portalu Ipsport.net.

Kompletan raspored svih utakmica izgleda ovako:

Sreda 11. oktobar 2017.

18:00 Sporting – Kerson

20:30 Ekonomac – Nikars

Četvrtak 12. oktobar 2017.

18:00 Sporting – Nikars

20:30 Ekonomac – Kerson

Subota 14. oktobar 2017.

18:00 Nikars – Kerson

20:30 Ekonmac – Sporting

Dođite i budite deo ovog spektakla, sigurni smo da će Igor, Simi, Tales, Rajčević, Momčilović, Valjenko, Borisov i ostali pružiti zabavu kakvu do sada niste mogli da vidite!

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.