Evo koliko su para Orlovi doneli Srbiji plasmanom na Mundijal, a poznato je i koliko još mogu da zarade!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

HVALA

Evo koliko su para Orlovi doneli Srbiji plasmanom na Mundijal, a poznato je i koliko još mogu da zarade!

Srpski fudbal konačno dobija neka ozbiljnija novčana sredstva

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo drugi put od osamostaljenja zemlje, pošto je u ponedeljak savladala Gruziju i zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Irske i Velsa.

A, sada se postavlja pitanje, koliko novca će uzeti srpski Fudbalski savez?

OVO SE NIKADA NIJE DESILO: Orlovi su na Mundijalu, a na ulicama Beograda... (FOTO)

Zvaničnih informacija o tome koliko će svaka selekcija koja se plasira na Mundijal zaraditi novca još uvek nema ali su se inostrani mediji bavili ovim pitanjem prethodnih nedelja i došli do određenih podataka, pišu Sportske.net.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Procena je da će FIFA izdvojiti oko 700 miliona dolara na ime bonusa Savezima i osiguranja za fudbalere koji će uzeti učešće na planetarnoj smotri u Rusiji.

Zar baš S OVOM zastavom na ruci? Marakana grmi "Pukni zoro", a kod pevača je primećen detalj koji je razbesneo celu Srbiju! (FOTO)

Sam plasman na Mundijal trebalo bi da donese FSS-u 2.500.000 dolara, a učešće u grupnoj fazi, bez obzira na ostvarene rezultate, dodatnih 10.000.000 dolara. Saberite dve cifre i dolazimo do zarade od 12.500.000 dolara u startu, bez TV prava, sponzorskih ugovora i ostalih prihoda!

Za prolazak grupe dobija se još 12.000.000, a svako naredno kolo sve je isplativije i isplativije. Konačno, onaj ko osvoji Mundijal zaradiće dodatnih 50.000.000, a ako ga osvoji bez poraza, uzima čak 65.000.000.

A U SVLAČIONICI - LOM! Čim su naši heroji shvatili šta su uradili, Stojke je uzeo da prska šampanjcem i žurka je mogla da počne! (VIDEO)

Tako da, Orlovi, nećete igrati samo za sebe, nas i naciju, već ćete na Svetskom prvenstvu igrati i za pare.

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Espreso.co.rs/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.