MISTERIJA JE KONAČNO REŠENA: Koji igrač Arsenala je zafrljačio parče pice u facu ser Aleksa Fergusona?
Foto: Reuters

tajna nije sačuvana

MISTERIJA JE KONAČNO REŠENA: Koji igrač Arsenala je zafrljačio parče pice u facu ser Aleksa Fergusona?

Dugo se nagađalo ko je mogao da uradi takvu stvar pogotovo znajući temperament slavnog Škota, ali i kakva je on institucija

Objavljeno:

Više od decenije u Engleskoj jedna misterija je intrigirala javnost i svi su se pitali ko je mogao da bude toliko hrabar da uradi tako nešto.

Reč je događajima posle utakmice Mančester junajted - Arsenal 2004. godine kada su "tobdžije" stigle na "Old Traford" sa 49 mečeva bez poraza i tu u jednom napetom meču, prepunom tenzija između igrača, izgubile 2:0.

Posle utakmice došlo je do incidenta u tunelu i ispred svlačionica između igrača dva tima, pali su i neki udarci, ali ono što je posebno intrigiralo javnost jeste da je tada na licu ser Aleksa Fergusona završilo parče pice.

foto: Reuters

Godinama su se svi pitali ko je bio toliko hrabar da legendarnom škotskom treneru, prepoznatljivom po svom temperamentu, zafrljači picu u lice, ali je uvek jedno ime najčepće isplivavalo na površinu - Sesk Fabregas.

foto: Reuters

I autobiografiji Ešlija Kola, ali i u kolumni Martina Kiona, pojavljuje se ime španskog fudbalera koji je u tom trenutku imao tek 19 godina i počinjao da krči svoj fudbalski put u prvom timu Arsenala.

- Svi su se istog trenutka okrenuli i otvorenih usta posmatrali kako parče pice klizi niz poznato zajapureno lice, a potom crno odelo - napisao je Ešli Kol u svojoj biografiji, dok je Ferguson tvrdio da nije video ko je to učinio.

foto: AP

- Kažu da je to bio Fabregas koji me je pogodio, ali do dana današnjeg ne znam ko je krivac.

Ipak, sada je došlo da se neke tajne otkriju, a ko će da ih otkrije drugi nego prvoosumnjičeni Fabregas koji je otvorio dušu 13 godina kasnije u jednoj televizijskoj emisiji na Ostrvu.

foto: Reuters

- Čuo sam buku ispred svlačionice i izašao sa parčetom pice da vidim šta se dešava. I video sam Sola Kembela, Martina Kiona, Rija Ferdinanda... Svi su se gurali međusobno. Hteo sam i ja da se uključim, ali nisam znao kako i onda sam bacio parče. Kada sam video da je nekog pogodilo i koga je pogodilo. Nisam to zaista hteo - rekao je Fabregas i onda se okrenuo ka kameri:

- Izvinjavam se ser Aleksu, zaista to nisam hteo.

BONUS VIDEO: Aleksandar Prijović za Espreso o meču sa Austrijom, ali i muzičkom ukusu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.