JOŠ JEDAN REFERENDUM U KATALONIJI! Ovaj put fudbalski! I može da promeni sportsku sliku Evrope zauvek! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

ovo bi sve promenilo!

JOŠ JEDAN REFERENDUM U KATALONIJI! Ovaj put fudbalski! I može da promeni sportsku sliku Evrope zauvek! (FOTO) (VIDEO)

Fudbal bi dobio potpuno drugačiju dimenziju

Objavljeno:

U nedelju 1. oktobra održan je referendum u Barseloni.

VELESILA! Reprezentacije Katalonije u košarci i fudbalu bile bi SUROVE i potpuno bi promenile svetski sportski poredak! (VIDEO)

Na njemu se glasalo o sudbini Katalonije, a glasački dan je prošao uz dosta incidenata. Na kraju, portparol regionalne vlade Katalonije Žordi Turul je rekao novinarima da je 90 odsto od 2,26 miliona Katalonaca koji su glasali u nedelju, zaokružilo 'Da' na glasačkim listićima, za nezavisnost.

foto: Reuters

Dok su Katalonci objavljivali da su 'odneli pobedu', španski premijer Marijano Rahoj, borac protiv katalonske autonomije i referenduma o nezavisnosti, nije se oglašavao do konačanja glasanja, a onda se pojavio i poručio da 'nikakv referendum nije održan u Kataloniji'.

OVAJ DEČKO JE STVARNO CAR! Aleksandar Prijović za Espreso otkrio koju muziku obožava da sluša! (VIDEO)

Čelni ljudi fudbalskog kluba Barselona želeli su da odlože utakmicu protiv Las Palmasa, ali iz Primere je stiglo naređenje - utakmica mora da se odigra.

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu objasnio je danas pred medijima razloge zašto je jučerašnja utakmica odigrana bez prisustva publike.

- Poslednjih godina branili smo referendum, jer smo se zalagali za pravo naroda da odluči gde želi da živi i izrazi svoje slobodno mišljenje - istakao je Bartomeu.

Vrteće se nedeljama na špicama! Davno zaboravljeni igrač Zvezde ODUŠEVIO BOMBOM! Evrogol! (VIDEO)

Nedelja je bila težak dan za Barselonu rekao je predsednik katalonskog tima, a kaže da će se održati referendum i u timu za koji igraju Mesi, Suarez i ostali.

- Trpeli smo pritiske sa svih strana i odlučili da igramo iza zatvorenih vrata zbog dešavanja tokom dana, ali i kako bi čitav svet na taj način čuo šta se događa u Barseloni i kakve pritiske naš narod trpi. Takođe, u slučaju nezavisnosti, klub i njegovo članstvo će na referendumu, demokratski, odlučiti u kojoj će ligi Barselona igrati ubuduće - rekao je Bartomeu.

foto: REUTERS/Juan Medina

Osudio je nasilje policije Bartomeu.

- Osuđujemo nasilje od strane policije kojima su milioni građana Katalonije sprečeni da glasaju. Nisu nam dali da odložimo meč, pa smo ga odigrali iza zatvorenih vrata kao formu protesta zbog tog čina - otkrio je predsednik Barselone.

Nije dobrodošao u Madrid! Huligani dočekali Pikea na krv i nož! Štoper Barse u velikom problemu! (FOTO)

Istakao je Bartomeu i da svako ima pravo da iskaže svoj glas.

- Ono što smo videli u nedelju je neprihvatljivo. Katalonci imaju pravo da se njihov glas čuje, solidarišemo se sa žrtvama represije - zaključio je Bartomeu.

BONUS VIDEO: Ana Bjelica na dočeku odbojkašica

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.