NEKADA KUĆE I KOLA, DANAS MILIONI! Evo kako su Zeka i Bjeka ubeđivali Ivicu Osima da preuzme Partizan i proba sruši evropsku Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

na kraju je ipak pristao

NEKADA KUĆE I KOLA, DANAS MILIONI! Evo kako su Zeka i Bjeka ubeđivali Ivicu Osima da preuzme Partizan i proba sruši evropsku Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

Jedan njegov uslov bile su garancije da nesmetano vodi reprezentaciju Jugoslavije

Objavljeno:

Ivica Osim je jedan od najvećih jugoslovenskih trenera ikada, a put do njegovog angažmana u Partizan davne 1991. godine nije bio nimalo lak.

ĆURKOVIĆEVA IZJAVA IZAZVALA ZEMLJOTRES U SRBIJI: Ne odričem se Haradinaja kao što se ne odričem Vokrija i Prekazija!

Zvezda i Partizan su se otimali oko njega, ali i ovog srpskog reprezentativca želi niko drugi nego Benfika! (FOTO) (VIDEO)

Osim je vodio Željezničar od 1978. do 1986. godine, zatim je bio selektor Jugoslavije, a za njegov drugi klupski angažman pobrinuli su se Nenad Bjeković i Žarko Zečević.

foto: Dado Đilas

Čuveni tandem svakako je poznat po svojoj moći ubeđivanja, ali im je Ivica Osim napravio težak u predratno doba.

Sve to detaljno je opisao Marko Tomaš u biografiji trenera pod imenom "Ivica Osim - utakmice života".

foto: Dado Đilas

Naime, Bjeković i Zečević su opsedali Osima svaki put kada bi dolazio u Beograd, često su ga čak i zvali svakodnevno dok je bio kod kuće u Sarajevu.

- Hajde, samo si selektor, dugo nisi radio u klubu, nama treba jak Partizan, Zvezda je prvak Evrope, treba im pandan, želimo na viši nivo - preneo je Tomaš reči Bjekovića i Zečevića u knjizi.

- Neću, nemojte da me zaj*** - odgovarao im je jugoslovenski stručnjak

Osim je bio oduvek bio oštar u odgovorima, pa je ubeđivanje trajalo puna dva meseca, a jednom je prisustvovao i sin Amar. Kada je čuveni trener rekao da ga ništa ne interesuje, dao je slušalicu supruzi Asimi.

Sve je postalo totalno komično.

- Kupićemo vam kuću! Ajde bre, reci mu, kupićemo tebi mazdu - govorio je Partizanov tandem, a na kraju nije razjašnjeno ni u knjizi čime su zapravo privoleli Osima da dođe.

foto: Profimedia

Jedan njegov uslov bile su garancije da nesmetano vodi reprezentaciju Jugoslavije, a zanimljivo je da se nikada nije preselio u Beograd. Na posao je svakog dana putovao avionom, čak se nije bavio formalnostima niti je kupovao kartu.

Samo je prolazio kroz aerodromske kontrole, čak se dešavalo da sedi u pilotskoj kabini ako u avionu nema mesta.

Imao je Osim strašan tim, igrali su Predrag Mijatović, Slaviša Jokanović, Darko Milanič, Zlatko Zahović, Brankko Brnović, Gordan Petrić i mnogi drugi.

Zato je Osim prošle godine na komemoraciji Slobodanu Santraču evocirao uspomene.

- Generacija je bila takva da nije mogla loše da radi. Sve su to bili najtraženji igrači tadašnje Jugoslavije. Dovoljno je bilo videti, na primer, Jokanovića i Mijatovića, da shvatite da je Partizan mogao štošta. Da se saradnja između nas nastavila verovatno bismo dogurali dotle da napravimo tim koji bi bio sastavljen "ala Barselona" - rekao je Osim tada.

SAMO JOŠ MANČESTER SITI JE OSTAO: Klub koji ima džepove bez dna uključio se u trku za Milinkovića Savića!

BONUS VIDEO: Duško Savanović o čuvenoj krađi protiv Turaka 2010. godine na Mundobasketu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.