Da li imamo novog Vokrija? Brzonogi Albanac igra u Superligi i sanja dres južnih komšija!
Foto: Fonet

strela iz preševa

Da li imamo novog Vokrija? Brzonogi Albanac igra u Superligi i sanja dres južnih komšija!

Još od devedesetih godina nismo imali ovakav primer

Objavljeno:

Iljasa Zulfiju, momak od 19 godina, član Radnika iz Surdulice čeka šansu kod trenera Sime Krunića.

Albanski fudbaleri poslednje tri decenije u širokom luku zaobilazili su prvenstvo Srbije. Međutim, vremena se izgleda menjaju, jer jedan Albanac nosi dres superligaša. Radi se o Iljasu Zulfiju, fudbaleru Radnika koji je već godinu dana član kluba iz Surdulice, a ugovor mu ističe u januaru 2018. Iljasa Zulfi ima 19 godina, igra na poziciji napadača i veoma je brz. Visok je svega 167 centimetara i težak samo 61 kilogram.

U Štimaru se kune cela Srbija, ali posle ovoga će postati kult svih hevi-metalaca i gotičara! (VIDEO)

Rođen je u Preševu, a karijeru je započeo u klubu Lugina iz mesta Dolina. Umesto da sreću potraži u Albaniji kao mnogi njegovi zemljaci, Iljasa Zulfi je krenuo drugim putem. U Radniku očekuju mnogo od njega, a s obzirom da se radi o mladom momku registrovali su ga na dvojnu registraciju za ekipu Ozrena iz Sokobanje.

Debitovao je golom koji je dao Timoku iz Zaječara i pokazao da je pred njim svetla budućnost. Nada se da bi ove sezone mogao i da debituje u plavom dresu Radnika u Superligi, jer je za taj klub igrao u kupu i prijateljskim utakmicama.

Vasilis Spanulis se pohvalio fotkom sa Noletom i sjajno ga opisao u dve reči! (FOTO)

- Fudbal sam počeo da igram kada sam imao deset godina. Uglavnom igram kao napadač ili u veznom redu. Kada me je pozvao Radnik, klub koji igra u Superligi, nisam mnogo razmišljao. Tek sam na početku, ali sam mnogo motivisan da se odužim Radniku. Opet, imam neke planove, zašto da ne, da se okušam i u inostranstvu - rekao je za lokalni Preševa pres.

foto: Reuters

Oni stariji ljubitelji fudbala u Srbiji dobro se sećaju albanskih fudbalera poput Fadilja Vokrija, Kujtima Šalju, Dževdeta i Fadilja Murićija, Mensura Nedžipija, Ganija Ljapaštice, ili golmana Nećata Žavelija i Šukrija Pažarade. Uz Srbe Zorana Batrovića, Kostu Lalića, Danila Mandića, Ljubišu Trajkovića i Zorana Martinovića, te trenera Miroslava Ćiru Blaževića činili su "zlatnu generaciju" Prištine koja je igrala Prvu ligu velike SFR Jugoslavije. Od devedestih godina prošlog veka, Albanci su odbijali da igraju za srpske klubove i sreću su uglavnom tražili u matičnoj državi ili inostranstvu.

Primer Iljasa Zulfija pokazuje da Albanci iz Srbije polako menjaju svoj stav. Do ove godine bilo je nezamislivo videti nekog od albanskih fudbalera u bilo kom srpskom klubu. Kako saznajemo, trener Radnika Simo Krunić zadovoljan je kvalitetima Iljasa Zulfija, ali smatra da su mu potrebne utakmice kako bi mogao bez problema sa igra Superligu.

Mladi Albanac je četvrti napadač u timu iz Surdulice, uz iskusnog Milana Purovića i mlade Miloša Podunavca i Milana Stojanovića.Iljasa Zulfiju ima veliku želju da zaigra za reprezentaciju Albanije:

- Mislim da bi ljudi iz FS Albanije trebalo malo više pažnje da obrate na igrače iz Preševa, ali i drugih srpskih gradova.

BONUS VIDEO: Predstavljanje tima KK Crvena zvezda - Ognjen Dobrić za Espreso

(Espreso.co.rs/Supersport365)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.