SPISAK REPREZENTACIJE ZA KRAJ KVALIFIKACIJA: Muslin opet pozvao dva nova igrača! (FOTO)
Foto: Reuters

Odluka o odlasku na SP

SPISAK REPREZENTACIJE ZA KRAJ KVALIFIKACIJA: Muslin opet pozvao dva nova igrača! (FOTO)

Za poslednja dva meča u borbi za Mundijal selektor Srbije je odabrao 25 fudbalera

Objavljeno: 12:20h

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju samo još dve prepreke u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji naredne godine.

Našim momcima je potrebno da osvoje tri boda iz ta dva duela kako bi obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a selektor Slavoljub Muslin je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Austrije i Gruzije.

Za razliku od prethodnog sastava, za septembarske mečeve kvalifikacija, sada su se na spisku našla dva nova imena - Nemanja Milunović iz BATE Borisova i Miloš Veljković iz Verdera.

foto: Espreso

Razlog za to je kako je selektor obrazložio što verovatno neće moći za ovu akciju da računa na Jagoša Vukovića koji se i dalje oporavlja od povrede koju je zadobio na prethodnom meču protiv Irske, iako je pozvan. Ali i to što je Nikola Maksimović suspendovan zbog crvenog kartona.

Podsećamo da je Milunović bio pozivan na početku Muslinovog mandata, ali je potom doživeo tešku povredu ligamenata i dugo se oporavljao i pauzirao, pa je tek sada počeo da igra u prepoznatljivoj formi za beloruskog prvaka.

foto: Espreso

Što se tiče ostalih igrača, ponovo na spisku nema Sergeja Milinkovića Savića, ali ni Zorana Tošića koji je u sredu uveče doživeo povredu na meču Partizana, niti Aleksandra Kataija koji nije igrao ove sezone previše u Alavesu.

Iz razloga povreda nema ni Ljubomira Fejse i Nemanje Radoje.

Svi ostali standardni članovi su tu.

Srbiju očekuje najpre gostovanje u Beču protiv Austrije 6. oktobra, a potom dočekuje kući u poslednjem kolu Gruziju 9. oktobra.

Naša reprezentacija je prva u grupi sa 4 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Vels i 5 bodova ispred Republike Irske.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Atmosfera među srebrnim srpskim košarkašima u avionu - 1. deo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.