STOP modernom fudbalu! Predsednik UEFA pravi prvi korak ka zaustavljanju astronomskih transfera! (FOTO)
Foto: AP

mnogi bi to želeli!

STOP modernom fudbalu! Predsednik UEFA pravi prvi korak ka zaustavljanju astronomskih transfera! (FOTO)

Videćemo kakva će biti reakcija najvećih svetskih klubova

Objavljeno: 14:41h

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pozvao je danas evropske zakonodavce da pomognu pravednije poslovanje u fudbalu.

GEST NAVIJAČA KELNA KOJI JE ZADIVIO SRBIJU I KUPIO IM POŠTOVANJE DELIJA: Proverili smo u Zvečanskoj, evo i koliko su paketa karata poklonili! (FOTO) (VIDEO)

Čeferin je rekao da 'čeka zeleno svetlo' od onih koji javno osuđuju trenutnu situaciju, ali koji još nisu omogućili da se takva situacija ispravi. On se složio sa političarima koji su kritikovali fudbalske finansije, posle rekordnog prelaznog roka ovog leta i trošenja novca bogatih klubova. Slovenači advokat želi 'politiku konkurentnog balansa' , koja je sada ograničena evropskim zakonima o radu i poslu.

JOŠ SAMO JEDNOM I KRAJ! Dudin spektakularni oproštaj: Hteo sam i da Đoković igra, ali dovoljno je što će biti tu! (FOTO) (VIDEO)

To uključuje ograničenje zarade, porez na luksuz, reformu transfera, kontrolu toka novca, ograničenje naknada za agente igrača, solidarni porez na transfere za finansiranje ženskog fudbala, kao i da se spreči vlasništvo dva kluba.

U letnjem transfer periodu bili smo svedoci nekih neverovatnih transfera, pa su mnogi složni u komentarima da je sve otišlo predaleko.

foto: Reuters

BONUS VIDEO: Predstavljanje tima KK Crvena zvezda za sezonu 2017/18

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.