ESPRESO ANALIZA: Novi paklen tandem u napadu Partizana, ali sve bi palo u vodu da nije bilo jednog čoveka! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

veliki bod za partizan!

ESPRESO ANALIZA: Novi paklen tandem u napadu Partizana, ali sve bi palo u vodu da nije bilo jednog čoveka! (FOTO) (VIDEO)

Još jedan evropski tango smrti odigrali su crno-beli u Bernu

Objavljeno: 14:56h

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope protiv Jang Bojsa u Bernu.

Odigrali su crno-beli hrabro, imali su i sreće u pojedinim trenucima i kad se sve sabere i oduzme može se reći da je ovo veliki bod za tim Miroslava Đukića.

GROBARI KIPTE OD GNEVA OPET ZBOG RTS: Da li je Partizan uopšte dao gol u Švajcarskoj?! (FOTO) (VIDEO)

Da krenemo od samog početka...

Sulejmani je ostao objektivan posle remija sa Partizanom, ali je na kraju morao da priča i o emocijama! (FOTO)

Crno-beli su odigrali još jedan tango smrti, a ovaj put nisu igrali samo protiv kvalitetnog protivnika, već je bilo više faktora koji su mučili Partizan. Pre svega mislim na teren sa veštačkom podlogom i sudiju Ištvana Kovača koji je bio najslabiji akter ove utakmice.

foto: EPA/PETER KLAUNZER

Napad crno-belih predvodio je novajlija, Ognjen Ožegović. Pretrčao je dosta, dobio je nekoliko udaraca posle kojih bi većina igrača morala da napusti igru, borio se, pokazao je želju, ali nije bio dovoljno konkretan u završnici. Moraće Ožegović bolje u narednim mečevima ukoliko želi da stekne kakvu takvu naklonost Grobara. Jer napadač mora da uđe bar u jednu šansu na utakmici, a Ognjen Ožegović je bio neprimetan u završnici napada crno-belih.

foto: Fonet

Iza njega igrao je Kamerunac Tavamba. Ovo je jedna od slabijih partija korpulentnog napadača od kad je stigao u Partizan. Obećao je gol, a sve što je uradio jesu par pokušaja iz daljine. Na početku utakmice upropastio je dobru priliku za crno-bele kada se odlučio na udarac sa dvadesetak metara iako je Tošić čekao loptu sam u šesnestercu Švajcaraca. Borio se Tavamba, pretrčao je dosta, ali isto kao i od Ožegovića, Kamerunac može i mora daleko bolje.

foto: REUTERS/Denis Balibouse

Partizan je u Bernu dobio novi tandem. Strašan tandem! Zoran Tošić i Marko Janković odigrali su odličnu utakmicu i učestvovali su u svakom napadu crno-belih. Akcija kod gola kada je Tošić odlično proigrao Jankovića, a ovaj je u stilu svog sunarodnika i legende Partizana Stevana Jovetića perfektnim driblingom prvo izbacio iz igre jednog defanzivca Jang Bojsa a onda uputio neodbranjiv udarac, bila je najlepši detalj na ovoj utakmici. Povratak Zorana Tošića je veliko pojačanje za crno-bele, a Janković će uz njega samo još više napredovati.

Ako su Janković i Tošić glavni kreatori igre crno-belih, onda je Brazilac Everton srce i duša ove ekipe. Još jedna fenomenalna partija igrača koji je pokazao da mu je crno-bela boja u krvi i da će u svakom trenutku biti spreman da uradi bilo šta ne bi li Partizan došao do pobede. Uz sebe je imao borbenog Jevtovića koji je ponovo bio odličan u defanzivi, ali ne toliko konkretan u ofanzivnim zadacima. Marko Jevtović je kroz karijeru pokazao da zna da igra u oba pravca i verujem da će u narednim utakmicama pokazati da mu asistencije i golovi nisu nepoznanica.

foto: REUTERS/Denis Balibouse

Odbrana Partizana bila je na nivou Lige Evrope. Po bokovima su delovali Vulićević i Miletić koji su ovaj put bili malo slabiji deo crno-bele defanzive. Ipak i taj slabiji deo je odradio odličan posao, može im se zameriti samo nedovoljno konkretna igra u ofanzivi. Ostojić i drugi Miletić odigrali su jednu od najboljih utakmica u crno-belom dresu. Ostojić je odličnom intervencijom sa gol linije spasao Partizan u situaciji kada je čak i Stojković bio savladan, a Miletić je pored dobre igre u defanzivi u nekoliko navrata imao uspešne izlete na protivničku polovinu.

foto: REUTERS/Denis Balibouse

Miroslav Đukić je pokazao da je trenerska veličina. Odlično je postavio utakmicu, a izvršio je samo dve izmene, Pantića je uveo u samoj završnici susreta, a pogodio je sa uvođenjem Solomona umesto Ožegovića. Solomon je odigrao odlično poslednjih 25 minuta utakmice i da je imao malo više sreće mogao je da donese pobedu crno-belima.

foto: EPA/PETER KLAUNZER

Cela ova analiza, spremanje utakmice, igra na terenu, borba... Sve bi palo u vodu da nije bilo jednog čoveka! Zbog toga je on ostavljen za kraj!

Možete da ga volite, možete i da ga mrzite, ali Vladimir Stojković je u Bernu pokazao zbog čega je najbolji golman u Srbiji i zbog čega nikoga ne može da ostavi ravnodušnim!

foto: REUTERS/Denis Balibouse

Briljirao je Stojković, imao je nekoliko maestralnih intervencija i lako je fudbalerima Partizana da igraju kada znaju da im leđa čuva Stojke. Fudbaleri Jang Bojsa noćima će sanjati golmana Partizana i nemoguće intervencije koje je zabeležio na ovom susretu.

foto: AP/Peter Klaunzer

Bio je golman Partizana igrač utakmice u Švajcarskoj i ostaje nada da će trenutnu formu i samopouzdanje zadržati što duže. Jer to će doneti dobre stvari i crno-belima, ali i reprezentaciji Srbije.

foto: EPA/PETER SCHNEIDER

Partizan je na ovoj utakmici pokazao da može ravnopravno da konkuriše za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Partizan je pokazao slabosti, ali one mogu da se zanemare sve dok gol crno-belih čuva ovakav Vladimir Stojković. Partizan je dobio novi tandem kog će se plašiti velike evropske ekipe i odigrao je još jedan tango smrti ovog puta u švajcarskom Bernu. Može ovo biti velika sezona za crno-bele ukoliko poslušaju Grobare i nastave u ritmu navijačke pesme koja se može čuti sa južne tribine - Parni valjak melje nema stajanja!

BONUS VIDEO: Dragić posle pobede nad Španijom

(Žarko Sokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.